Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
Hasani D, Fallah Shams Layalestani M F, Zomorodian G. The Effect of the Economic Uncertainty Index on the Stability of the Health of the Financial System. RJMS 2022; 29 (8) :199-205
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7948-fa.html
دانشیار، گروه مدیریت مالی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، fallahshams@gmail.com
چکیده: (794 مشاهده)
زمینه و هدف: سلامت سیستم مالی به عنوان هسته اصلی تامین مالی میباشد و نقش مهمی در تعیین روند توسعه یک جامعه دارد. بر همین اساس بررسی عواملی که میتواند سیستم ثبات سلامت سیستم مالی را با ریسک مواجه کند همواره مورد توجه مدیران بوده است. لذا هدف این مطالعه بررسی شاخص نااطمینانی اقتصادی بر ثبات سلامت سیستم مالی میباشد.
روش کار: در این راستا ابتدا نااطمینانی تورم به عنوان شاخص نااطمینانی اقتصادی و نااطمینانی درآمدهای مالیاتی به عنوان شاخصهای نااطمینانی با استفاده از مدلهای واریانس ناهمسانی شرطی خودرگرسیو تعمیم یافته محاسبه گردید. در ادامه تأثیر این شاخصها بر ثبات سلامت سیستم مالی مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج این تحقیق نشان دهنده رابطه منفی و معنادار نااطمینانی تورم و نااطمینانی نرخ ارز با ثبات سلامت سیستم مالی میباشد با این حال ضریب نااطمینانی درآمدهای مالیاتی از لحاظ آماری معنادار نمیباشد.
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که تجربه وقوع بحران مالی و آثار مخرب ناشی از انتقال بحران از بخش پولی به بخش واقعی اقتصاد، تلاشهای جهانی در زمینه ارتقاء کیفیت نظارت بر سیستم سلامت مالی و قرار گرفتن در مسیر سلامت مالی، پرداختن به موضوع شاخصهای سلامت سیستمهای مالی و تأثیرگذاری آن بر کارایی سیستمهای مالی از اهمیت بالایی برخوردار است. در بررسی سلامت سیستمهای مالی، انتخاب و تعیین شاخصها یکی از مراحل کلیدی به شمار میرود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی