جلد 29، شماره 10 - ( 10-1401 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 336-327 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.DAMGHAN.REC.1400.015
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gaeini S, Sotoodeh asl N, Moazedian A, Makvand Hosseini S. Comparison of the Effectiveness of Behavioral Activation and Relaxation on Reducing Anxiety and Fear of Childbirth in Primiparous Women of Karaj City. RJMS 2022; 29 (10) :327-336
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7930-fa.html
گائینی سهیلا، ستوده اصل نعمت، معاضدیان آمنه، مکوند حسینی شاهرخ. مقایسه‌ی اثربخشی فعال‌سازی رفتاری و تن آرامی بر کاهش اضطراب و ترس از فرآیند زایمان در زنان نخست‌زای شهرستان کرج. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :327-336

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7930-fa.html


دانشیار، گروه روانشناسی، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران ، sotodeh1@yahoo.com
چکیده:   (716 مشاهده)

زمینه و هدف: اضطراب و ترس از زایمان، از مهم‌ترین مشکلات عمده دوران بارداری و زایمان هستند. هدف از انجام این پژوهش، مقایسه‌ی اثربخشی فعال‌سازی رفتاری و تن آرامی بر کاهش اضطراب و ترس از فرایند زایمان در زنان نخست‌ز‌ا شهر کرج در سال 1400 بود.

روش کار: پژوهش حاظر، از نظرهدف کاربردی و طرح پژوهش نیمه آزمایشی با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش شامل زنان باردار نخســت‌زا کرج در سال1400 بودند. 144 نفر از زنان باردار نخســت زا مراجعه کننده به بیمارستان شهید مدنی کرج با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه  فعال‌سازی رفتاری و تکنیک تن آرامی (هرگروه 48 نفر) و گروه کنترل (48) قرار گرفتند. برای گروه آزمایش جلسه آموزشی فعال‌سازی رفتاری و تن آرامی اجرا و سپس از طریق اجرای پرسشنامه محقق ساخته نسبت به جمع‌آوری داده‌ها درباره اثربخش بودن آموزش بر نمرات اضطراب و ترس از فرایند زایمان اقدام گردید. پایایی پرسشنامه‌ها با استفاده از آلفای کرونباخ برای اضطراب معادل 78/0 و ترس 71/0 مورد تائید قرار گرفت. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ استفاده گردید.

یافته‌ها: نتایج نشان داد بعد از مداخله، اضطراب و ترس از زایمان زنان باردار نخست‌زا در گروه‌های مداخله به طور معنی‌داری کاهش یافت، اما تفاوت آماری معنی‌داری در گروه کنترل مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد آموزش فعال‌سازی رفتاری و تن آرامی می‌توانند به زنان باردار نخست‌زا  کمک کنند تا تشخیص دهند، با وجود خودکار بودن بسیاری از پاسخ‌های بدنی، می‌توانند آنها را شناسایی و میزان اضطراب و ترس ناشی از زایمان را کاهش دهند.

متن کامل [PDF 679 kb]   (225 دریافت)    

 


نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb