جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UI.REC.1400.109

Heydari B, Kajbaf M B, Ghamarani A. Compilation of a Consolidated Package of Child-Loving Disorder and Its Effectiveness on the Dimensions of Sexual Schemas. RJMS 2024; 31 (1) :1-12
حیدری بتول، کجباف محمدباقر، قمرانی امیر. تدوین بسته تلفیقی اختلال کودک‌خواهی و اثربخشی آن بر ابعاد رویکردهای جنسی. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-12

استاد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، M.kajbaf2006@gmail.com
زمینه و هدف: اختلالات جنسی، از مباحث مهم در علم روانشناسی است لذا هدف پژوهش حاضر تدوین بسته درمانی اختلال کودک­خواهی و بررسی اثربخشی آن بر ابعاد طرحواره­های جنسی مردان افغانستان بود.
روش کار: روش پژوهش حاضر، به صورت ترکیبی با دو روش کیفی و کمی بود. در بخش کیفی از روش قیاسی تحلیل مضمون آتراید استرلینگ استفاده شد. در بخش کمی، طرح پژوهش حاضر در زمره طرح­های نیمه­آزمایشی پیش آزمون-پس آزمون- پیگیری با گروه کنترل و آزمایش قرار می­گیرد. جامعه آماری در این پژوهش را کلیه مردان افغان مبتلا به اختلال کودک­خواهی تشکیل دادند که به صورت غیرتصادفی هدفمند تعداد 20 نفر از آن­ها به عنوان نمونه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه آزمایشی (10 نفر) و گروه کنترل (10 نفر) قرار گرفتند. ابزار اندازه­گیری در این پژوهش مقیاس طرحواره جنسی مردان اندرسون و همکاران  (1999) بود. پس از تکمیل پرسشنامه توسط هر دو گروه کنترل و آزمایش، شرکت­کنندگان در گروه آزمایش، محتوای بسته آموزشی تدوین شده را در طی 20 جلسه به صورت فردی دریافت کردند. پس از پایان جلسات، پس­آزمون و پس از گذشت سه ماه به­منظور پیگیری، پرسشنامه­ پژوهش توسط هر دو گروه تکمیل گردید.
یافته‌ها: نتایج تحلیل اندازه­های مکرر نشان داد که درمان تلفیقی اختلال کودک­خواهی با سطح معناداری 05/0P<، بر طرحواره­های جنسی و هر سه بعد طرحواره­ها تاثیرگذار بود.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که در مراکز قانونی افغانستان برای مجرمان مبتلا به این اختلال، دوره­های درمانی اختلال کودک­خواهی توسط متخصصین برگزار گردد.