Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0
استادیار، گروه روانشناسی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Saeedeh.zomorody@gmail.com
چکیده: (746 مشاهده)
زمینه و هدف: روشهای مختلفی برای بهبود مولفههای روانی در افراد استفاده شده است. یکی از این روشها درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد است که اثربخشی بالینی آن در تحقیقات مختلف برای بهبود مولفههای روانی افراد مختلف نشان داده شده است؛ لذا این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر انعطاف پذیری شناختی و کمال گرایی در زنان انجام شد.
روش کار: روش پژوهش نیمه آزمایشی با دو گروه آزمایش و کنترل می باشد و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان متاهل 25-50 سال فراخوانی در فضای مجازی تمایل خود را برای شرکت در پژوهش اعلام نمودند می باشد که تعداد آن ها 120 نفر تشکیل دادند، با توجه به روش پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس30 نفربه صـورت داوطلبانه و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند (15 نفربرای هر گروه) انتخاب شدند. گردآوری داده ها توسط پرسشنامه های انعطاف پذیری شناختی وال وادنر و دنیر و کمال گرایی هیل و همکاران انجام شد و مداخله توسط پروتکل پذیرش و تعهد انجام شد. همچنین از روش آماری تحلیل کواریانس چند متغیره (مانکوا) جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
یافتهها: نتایج حاکی از آن بود که در مجموع تفاوت معنادار بین نمره کل و خرده مقیاس های دو پرشسنامه انعطاف پذیری شناختی و کمال گرایی در پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه آزمایش و کنترل در زنان متاهل وجود داشت
نتیجهگیری: با توجه به اثربخشی درمان شناختی رفتاری بر انعطافپذیری شناختی بود میتوان نتیجه گرفت که آگاهی از میزان شدت نیازها و روانشناسی کنترل درونی یک عامل پیشبینی کننده افراد در معرض خطراست. بنابراین میتوان پیشنهاد نمود که در مشاورهها با استفاده از این تکنیک این عوامل شناسایی شده و آگاهیهای لازم ارائه گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی