جلد 30، شماره 5 - ( 5-1402 )                   جلد 30 شماره 5 صفحات 73-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 17911
Ethics code: IR.IUMS.FMD.REC.1399.738
Clinical trials code: 17911

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazori A, Radgodarzi M, Kamali M, Taherifar P, Jahani E. Factors Predicting Quality of Life of Surgical Technologists in Operating Room. RJMS 2023; 30 (5) :63-73
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7853-fa.html
معذوری علی، راد گودرزی محمد، کمالی محبوبه، طاهری فر پگاه، جهانی احسان. تعیین حساسیت و ویژگی معیارهای بالینی در پایش نیاز به درمان دارویی مجرای باز شریانی در نوزادان نارس به روش مقطعی - توصیفی. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (5) :63-73

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7853-fa.html


دانشیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، e.jahani@umz.ac.ir
چکیده:   (877 مشاهده)
زمینه و هدف: مجرای باز شریانی (PDA) از جمله اختلالات مادرزادی در نوزادان نارس می‌باشد که شدیدا در ارتباط با افزایش مرگ ومیر در آنها محسوب می‌شود. تشخیص PDA و انواع آن به عنوان یکی از مهم‌ترین اختلالات نوزادان نارس از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد، امروزه تشخیص PDA توسط اکوکاردیوگرافی صورت می پذیرد، اما در این مقاله تلاش شده است تا با تعریف یک امتیاز (score) بر اساس 5 معیار بالینی وتعیین حساسیت و ویژگی آن در مقایسه با اکوکاردیوگرافی بتوان PDA  را تشخیص داد.
روش کار: در این تحقیق که به صورت مقطعی - توصیفی انجام شد تعداد 124 نوزاد نارس به صورت تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس اکوکاردیوگرافی انجام شده بر روی این نوزادان وجود PDA و نوع آن توسط کاردیولوژیست اطفال مشخص شده است. بطور همزمان 5 معیار بالینی شامل تعداد ضربان قلب، نبض محیطی، نبض پره کوردیال، سوفل قلبی و cardiothoracic ratio در این 124 نوزاد نارس نیز اندازه گیری شده و بر اساس این معیارها امتیاز (score) محاسبه شد. نتایج حاصل از این تحقیق توسط نرم افزار SPSS مورد آنالیز قرارگرفت نهایتا براساس تحلیل‌های آماری و منحنی ROC، رابطه بین امتیاز محاسبه شده بر اساس معیارهای بالینی با PDA  اثبات شد.
یافته‌ها: بر اساس تحلیل منحنی ROC در نقطه (امتیاز) 3، مقدار حساسیت برابر 65% و مقدار ویژگی 95% می‌باشد و در نقطه (امتیاز) 2 مقدار حساسیت برابر 90% و مقدار ویژگی برابر 87% می‌باشد. با توجه به منحنی ROC از 5 معیار بالینی برای تشخیص hemodynamically significant PDA، ترتیب اثرگذاری این 5 معیار به ترتیب ،cardiothoracic ratio، نبض پره کوردیال، سوفل قلبی، ضربان قلب و نبض محیطی می‌باشند.
 نتیجه‌گیری: بر این اساس می‌توان گفت با استفاده از اندازه گیری معیارهای بالینی و محاسبه امتیاز، می‌توان PDA را تشخیص داد.
 
متن کامل [PDF 1084 kb]   (216 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: نوزادان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb