جلد 29، شماره 10 - ( 10-1401 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 326-317 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fereidooni M, Sohrabi Shegefti N, Barzegar M, Khayyer M. Investigating the Role of Emotional Regulation in Predicting Future Prospects in Female Students. RJMS 2022; 29 (10) :317-326
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7845-fa.html
فریدونی معصومه، سهرابی شگفتی نادره، برزگر مجید، خیّر محمد. بررسی نقش تنظیم‌شناختی هیجان در پیش‌بینی دورنمای آینده در دانش‌آموزان دختر. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :317-326

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7845-fa.html


استادیار، گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران ، n.sohrabi.sh@gmail.com
چکیده:   (458 مشاهده)
زمینه و هدف: دورنمای آینده‏ی نامتعادل محرّک بزهکاری، مصرف مواد مخدر و رفتارهای پرخطر جنسی در دوره نوجوانی است و دورنمای متعادل و عمیق برای آینده در افراد، فعالیت یادگیری، ماندگاری و عملکرد آن‏ها را افزایش می‌دهد. لذا با توجه به مهمترین سرمایه‏ی هر کشور که سرمایۀ انسانی آن می‏باشد لازم است عوامل تعیین‏کننده‏ی دورنمای آینده شناسایی شده و سیاست‏ها و راهبردهای منبعث از تحقیقاتی از این قبیل به صورت کاربردی بخصوص در مدارس برای نوجوانان بکارگیری شود. بنابراین، تحقیق حاضر با هدف شناسایی عوامل تعیین‏کننده‏ی دورنمای آینده انجام گرفت.
روش کار: جامعه آماری تحقیق، تمامی دانش‏آموزان دختر دبیرستان‏های شهر شیراز (10865 نفر) است‏ که در سال تحصیلی 1399-1400 مشغول به تحصیل بودند. از این میان، 346 دانش‏‏آموز به‌عنوان نمونه با روش نمونه‏گیری خوشه‏ای چندمرحله‏ای تعیین و در پژوهش شرکت داده شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه استاندارد بود که پایایی آن توسط ضریب آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد راهبردهای منفی تنظیم هیجان بر تحریف‏های شناختی تأثیر مثبت، و راهبردهای مثبت تنظیم هیجان بر تحریف‏های شناختی تأثیر منفی دارد. راهبردهای مثبتِ تنظیم هیجان، بر هدف‏گزینی تأثیر مثبت داشته و تحریف‏های شناختی بر دورنمای آینده تأثیر منفی و معنی‏داری دارد و تأثیر هدف‏گزینی بر دورنمای آینده مثبت بدست آمد.
نتیجه‌‌گیری: به طور کلی نتایج نشان می‌دهد که با توجه به اثر غیرمستقیم و معکوس راهبردهای منفی تنظیم هیجان و اثر غیرمستقیم و تقویت‏کنندۀ راهبردهای مثبت تنظیم هیجان بر دورنمای آینده دانش آموزان، ضرورت برنامه‏ریزی برای توانمندسازی دانش‏آموزان در کنترل و مدیریت هیجانات شناختی را آشکار می‌کند.
 
متن کامل [PDF 811 kb]   (104 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb