Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1401.194
Clinical trials code: 01
Davoodi K, Khatir Pasha K, Taqvai M. Presenting a Model of the Effect of Psychological Capital on Improving the Professional Performance of Teachers in Alborz Province. RJMS 2023; 30 (5) :192-199
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7818-fa.html
استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه ازاد اسلامی، ساری، ایران ، Kiu.pasha@gmail.com
چکیده: (290 مشاهده)
زمینه و هدف: سرمایه روانشناختی جلوهای از وضعیت مثبت روحی و روانی افراد میباشد که میتواند بر عملکرد افراد مؤثر باشد، بنابراین هدف این مطالعه ارائه مدل تأثیر سرمایههای روانشناختی بر ارتقای عملکرد شغلی معلمان استان البرز بود.
روش کار: پژوهش حاضر با رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) بود که جامعه آماری مورد مطالعه در بخش کیفی شامل مدیران ارشد و خبرگان آموزش و پرورش استان البرز بود به تعداد 20 نفر و جامعه آماری مورد مطالعه در بخش کمی شامل کلیه معلمان رسمی و پیمانی استان البرز (بخش دولتی) به تعداد 25402 نفر بود. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند و در نظر گرفتن قانون اشباع به تعداد 10 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران تعداد 378 نفر با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. برای جمع آوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته سرمایههای روانشناختی و پرسشنامه عملکرد شغلی پاترسون (1990) استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزارهای SPSS21 و PLS انجام گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین متغیر سرمایه روان شناختی با ارتقای عملکرد شغلی براساس ضرایب مسیر، بار عاملی 683/0 برقرار است، لذا تاثیر سرمایههای روان شناختی بر ارتقای عملکرد شغلی معلمان استان البرز در سطح 99/0 معنیدار شده است.
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان بیان داشت که سرمایه روان شناختی یکی از عوامل متأثر در شکل گرفتن عملکرد شغلی است لذا با تقویت سرمایههای شناختی در میان کارکنان میتوان زمینه کارکرد موثرتر در محیط سازمانی را فراهم کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی