Research code: IR.SSRC.REC.1402.209
Ethics code: IR.SSRC.REC.1402.209
Clinical trials code: 1401/2208

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی مشهد ، mnajafian44@yahoo.com
چکیده:   (57 مشاهده)
زمینه و هدف: کودکان مبتلا به اختلال نقص­توجه بیش­فعالی اغلب اختلالات عمده ­ای در توانایی­های حرکتی و شناختی دارند و معمولاً درمان دارویی برای کاهش علائم مورد استفاده قرار می­گیرد. با این حال، روش­های درمان غیر­دارویی نیز توسط والدین، کودکان و روان­پزشکان ترجیح داده می­ شود. فعالیت بدنی برای بهبود عملکرد ­شناختی در افراد سالم نشان دهنده این است که می­تواند اثرات مفیدی در کودکان مبتلا به بیش­فعالی نیز داشته باشد، لذا این مطالعه در یک الگوی بهینه مناسب، با هدف دست­یابی به نتایج دقیق­ تر به بررسی تأثیر فعالیت­های جسمانی بر متغیرهای اثرگذار بر ویژگی­ های افراد دارای اختلال بیش ­فعالی پرداخت.  
روش کار: در این مطالعه تعداد 18 شرکت­کننده پسر 8 تا 12 سال مبتلا به بیش­فعالی بصورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرارگرفتند و پروتکل تمرینی 12 جلسه­ای گروه تجربی، با شدت 60 درصد در 40 دقیقه­ انجام شد. آزمون­های ارزیابی در قالب پیش­آزمون و پس­آزمون از طریق: cpt، حافظه وکسلر، پرسشنامه­ های اضطراب کودکان، کیفیت زندگی کودکان، کانرز والدین گرفته شد.
یافته­ ها: نتایج تحلیل واریانس حاکی از آن است که در شاخص مشکلات رفتاری کانرز والدین؛ متغیر تکانشگری (049/0P=) درشاخص کیفیت­ زندگی؛ متغیر عملکرد اجتماعی (032/0P=) و سلامت­ روانشناختی (012/0 P=) در آزمون توجه؛ متغیرخطای ارائه پاسخ تصاویر (039/0 P=) و درآزمون وکسلر؛ متغیر­های تکرار ارقام (0001/0 P=) و یادگیری تداعی (047/0 P=) و حافظه بینایی (03/0p=) دارای نتیجه مؤثری بوده است.
نتیجه­ گیری: با توجه به عدم مشاهده تأثیرپذیری در شاخص­های رفتاری و تغییر بسیار اندک شاخص­ های شناختی شاید بتوان اینگونه بیان کرد که فعالیت جسمانی را به عنوان یک متغیر برای بهبود علائم با احتیاط می­توان مورد استفاده قرار داد، اما با توجه به تناقضات موجود دریافته­ها هنوز مطالعات گسترده­تری در این زمینه مورد نیاز می­باشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماری‌های اطفال

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb