Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، samiragholami_k@yahoo.com
چکیده: (820 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان بیماری است که با تغییر شکل غیر طبیعی سلولها و از دست رفتن تمایز سلولی مشخص میشود. بیماران سرطانی با دامنه وسیعی از احساسات منفی شامل اضطراب، عصبانیت و افسردگی مواجه هستند و سلامت روان آنها تحت تاثیر قرار میگیرد. به همین منظور پژوهش حاضر به بررسی نقش پیش بینی سلامت روان بر اساس رضایت زناشویی و خودکارآمدی در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی میپردازد.
روش کار: بدین منظور ۱۳۵ نفر از بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی در شهر شیراز که جهت انجام شیمی درمانی به مراکز شیمی درمانی شیراز در سال 1392 مراجعه کردهاند، انتخاب شدند. در این مطالعه پرسشنامههای سلامت عمومی گلدبرگ (1972)، رضایت زناشویی فورز و السون (1989) و خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران (1982) استفاده شد. با استفاده از روش تحلیل رگرسیون چندگانه دادهها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج حاصل از این تحلیلها نشان داد که رضایت زناشویی و خودکارآمدی پیش بینی کنندهی سلامت روان در بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی است.
نتیجه گیری: در یک جمع بندی کلی و با توجه به نتایج پژوهش حاضر میتوان اینگونه بیان کرد که رضایتمندی زناشویی و خودکارآمدی سطح سلامت روان را در بیماران مبلا به سرطان تحت شیمی درمانی پیش بینی میکند لذا توجه بیماران و مراقبان از این بیماران به مقولههای رضایت مندی زناشویی و خودکارآمدی اهمیت دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی