جلد 29، شماره 8 - ( 8-1401 )                   جلد 29 شماره 8 صفحات 242-234 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: مقاله مستخرج از پایان نامه کارشناسی ارشد است

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani Mehrian S A, Goodarzi M, Aflakseir A. Predicting Perceived Stress Based on Quality of Life Components and Willpower Components. RJMS 2022; 29 (8) :234-242
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7759-fa.html
رمضانی مهریان سید علیرضا، گودرزی محمدعلی، افلاک سیر عبدالعزیز. پیش‌بینی استرس ادراک شده براساس مؤلفه‌های کیفیت زندگی و مؤلفه‌های نیروی اراده. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (8) :234-242

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7759-fa.html


استاد، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم‌تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، mgoodarzi@rose.shirazu.ac.ir
چکیده:   (994 مشاهده)
زمینه و هدف: در بیماران مبتلا به ام.اس، تجربه استرس می­تواند در ­نحوه مقابله با بیماری و محیط تأثیر پایداری بگذارد. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مؤلفه­های کیفیت زندگی و مؤلفه­های نیروی اراده در پیش‌بینی استرس ادراک شده در بیماران مبتلا به ام.اس بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع مطالعات همبستگی بود. از بین بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با تجربه درد مزمن که به بیمارستان امام خمینی شهر تهران مراجعه کرده بودند، 118 بیمار به صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای به کار رفته در این پژوهش شامل مقیاس استرس ادراک شده کوهن، مقیاس کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت و مقیاس نیروی اراده گودرزی بود. داده‌ها با استفاده ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که مؤلفه­های سلامت جسمی و سلامت روان از مقیاس کیفیت زندگی و مؤلفه­ی استقلال و شجاعت از مقیاس نیروی اراده به طور معناداری استرس ادراک شده را پیش‌بینی می­کنند. مقدار ضریب رگرسیونی استاندارد شده برای سلامت جسمی 360/0-، برای سلامت روان 249/0- و برای استقلال و شجاعت 333/0- بود.
نتیجه­ گیری: سلامت جسمی، سلامت روان و استقلال و شجاعت می­توانند با تأثیر بر استرس ادراک شده بیماری ام.اس و اجتناب وی از استرس ام.اس، بر بهزیستی روان‌شناختی تأثیر گذاشته و مشکلات ناشی از استرس را افزایش دهند. از این رو لازم است این عوامل در مدیریت و درمان این بیماران مورد توجه قرار گیرند.
 
متن کامل [PDF 647 kb]   (314 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb