Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
استاد، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، aafrhang@ut.ac.ir
چکیده: (1409 مشاهده)
زمینه و هدف: مدیریت استرس به منظور حفظ سلامت روحی و جسمی، کیفیت زندگی و بهرهوری افراد در زندگی روزمرهشان اهمیت دارد، لذا هدف از این پژوهش تعیین عوامل اصلی استرس و راههای مقابله با آن است که کارکنان پزشکی قانونی با آن روبرو هستند.
روش کار: در این مطالعه دادهها توسط پرسشنامههای رو در رو از 217 کارمند شاغل در بخش های مختلف پزشکی قانونی استان تهران به دست آمده است. این دادهها با نرمافزار SPSS 16.0 مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافته ها: در پایان این مطالعه، 83 درصد از مشارکتکنندگان اعلام کردند که آنها عوامل استرس مختلفی دارند. در این نمونه مطالعه شده، کماهمیت جلوه دادن کار توسط دیگران، توزیع نابرابر وظایف، شایعات بیاساس محل کار مشترک، روابط با مدیران، بیعدالتی در ارزیابی عملکرد و همچنین نارضایتی مراجعین و ترس از شکایت به عنوان عوامل استرسزای اصلی بیان شده است. در میان کارمندان پزشکی قانونی که در این پژوهش شرکت کردند، مشخص شده است که تفاوتهای قابلتوجهی در عوامل استرس با توجه به حرفه آنها وجود دارد. مشکلات اقتصادی 19% برای پزشکان ، 29% برای کارشناسان فنی و49 % برای کارکنان غیرفنی است. نادیده گرفته شدن کار توسط دیگران 44%، برای کارکنان غیر فنی، 27% برای کارشناسان فنی و 13% برای سایر کارکنان است.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش، مدیران پزشکی قانونی میتوانند بـا برقـراری ارتبـاط صحیح و درک مناسب از شرایط کاری در بخشهای مختلف پزشکی قانونی، به عنوان یک منبع آموزشی- حمایتی عمـل کـرده و میـزان آسیبپذیری پزشکان، کارشناسان و کارکنان پزشکی قانونی را کاهش دهند. از این رو بایستی عواملی که باعث افزایش رضایت شغلی و کاهش استرس شغلی به خصوص در کارکنان شاغل در بخش تشریح پزشکی قانونی از سوی مسئولین ذیربط مورد توجه قرار داد تا در نهایت به ارتقاء خدمات به مراجعین منجر شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی