جلد 30، شماره 7 - ( 7-1402 )                   جلد 30 شماره 7 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مستخرج از رساله دکترا می باشد و نویسندگان متعهد م
Ethics code: IR.IAU.BOJNOURD.REC.1401.021
Clinical trials code: مقاله مستخرج از رساله دکترا می باشد و نویسندگان متعهد م

Mohammadzadeh F, Bahramzadeh H A, Samanian M. Examining the Effect of Psychological Empowerment of Employees on Job Performance by Explaining the Mediating Role of Job Attachment. RJMS 2023; 30 (7) :1-12
محمدزاده فریده، بهرام زاده حسینعلی، سامانیان مصیب. بررسی تاثیر توانمندسازی روان‌شناختی کارکنان بر عملکرد شغلی با تبیین نقش میانجی دلبستگی شغلی. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (7) :1-12

استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، بجنورد، ایران ، drbahramzadeh39@gmail.com
زمینه و هدف: توانمندسازی روان شناختی به مجموعه‌ای از حالات روان شناختی اشاره دارد که برای احساس کنترل افراد در رابطه با کارشان لازم و ضروری می‌باشند، به جای تمرکز بر رویه‌های مدیریتی که قدرت را با کارکنان در همه سطوح سازمان تقسیم می‌نماید. هدف پژوهش حاضر توانمندسازی روان شناختی کارکنان بر عملکرد شغلی آنان با میانجی­گری دلبستگی شغلی در بانک ملی استان خراسان رضوی است.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی است. نمونه‏گیری به صورت تصادفی خوشه ای انجام گرفته است و حجم نمونه براساس فرمول کوکران تعیین گردید که سرانجام 237 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند.گردآوری داده‏های کمی پژوهش نیز از طریق توزیع پرسش نامه‌های استاندارد{عملکرد شغلی هرسی و گلداسمیت (1981)، توانمند سازی روانشناختی توماس و ولتهوس (1990) و دلبستگی شغلی کانونگو (1982)} در میان کارمندان شاغل درحین کار از 15 شعبه بانک ملی خراسان رضوی صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی فرضیه ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی استفاده شد که به این منظور از نرم‏افزار آماری PLS19 Smart کمک گرفته شد.
یافته­ ها: یافته‌ها نشان از تأیید تمام فرضیه‌های پژوهش داشت؛ به‏طوری که تأثیر مثبت توانمندسازی روان شناختی کارکنان بر دلبستگی شغلی و عملکرد شغلی آنان تأیید شد و همچنین تأثیر مثبت دلبستگی شغلی بر عملکرد شغلی کارکنان نیز تأیید گردید. در ضمن، نقش میانجی دلبستگی شغلی در رابطه توانمندسازی روان شناختی کارکنان و عملکرد شغلی آنان تأیید شد.
نتیجه­ گیری: جدا از مسائل روان شناختی، کمبود پژوهش در این زمینه می تواند به علت چند رشته‌ای بودن مبانی نظری باشد که برای توجیه این رابطه ها مورد نیاز است. به همین دلیل این تحقیق با هدف ارائه مدل توانمندسازی روان شناختی کارکنان با عملکرد شغلی آنان  با تبیین نقش میانجی دلبستگی شغلی انجام شد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت