جلد 30، شماره 7 - ( 7-1402 )                   جلد 30 شماره 7 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.SSRC.REC.1402.191
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beshrarat Far A, Fahim Devin H, Peymanizad H, Ahmadi M. Identifying Factors Affecting the Development of Health and Sports Activities of Disabled People in the Country. RJMS 2023; 30 (7) :1-11
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7701-fa.html
بشارت فر امین، فهیم دوین حسن، پیمانی زاد حسین، احمدی مجتبی. شناسایی عوامل مؤثر بر توسعه فعالیت‌های تندرستی و ورزشی معلولین کشور. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (7) :1-11

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7701-fa.html


دانشیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران ، fahim_pe@yahoo.com
چکیده:   (391 مشاهده)
زمینه و هدف: شناسایی شاخص­های مدیریت ورزش معلولین کشور قدم اول برای تغییر سبک زندگی این قشر از مردم جامعه  و حضور آن ها در جامعه به خصوص در اماکن ورزشی است؛ بنابراین هدف تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر توسعه فعالیت­های تندرستی و ورزشی معلولین کشور بود.
روش کار: این تحقیق از نظر روش تحلیل اکتشافی و از نوع کیفی بود. جامعه آماری شامل اساتید و خبرگان مدیریت ورزش معلولین و اماکن ورزشی و مسئولین فدراسیون و هیات­های استانی جانبازان و معلولین کشور بودند. روش نمونه­گیری مورد استفاده برای تکمیل پرسش نامه کیو به صورت هدفمند بود که 31 پرسش نامه به صورت صحیح بازگردانده شد. در این پژوهش داده‏های حاصل از مرتب‏سازی عبارات کیو در نرم‌افزار SPSS نسخه 22 وارد و از طریق چرخش واریمکس، آزمون رتبه بندی فریدمن و مدل سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ها: یافته­ها نشان داد در مجموع 11 الگوی ذهنی در مورد شاخص­های مدیریت اثربخش در ورزش معلولین کشور شناسایی شد که این 11 عامل در مجموع 90 درصد از واریانس‏ها را تبیین کرده و پوشش می‏دهند که الگوهای ذهنی به ترتیب شامل مدیریت گرایان، طرفداران برنامه­ریزی، اقتصادگرایان، رسانه­گرایان، عوامل شخصی، تأثیر خانواده و دوستان، سخت افزارگرایان، عوامل شهری و دسترسی، قانونگرایان، عوامل اجتماعی- فرهنگی و نرم افزارگرایان بود.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که با شناخت عوامل مؤثر در مشارکت افراد معلول به فعالیت بدنی، می­توان راه را برای حفظ و توسعه سلامتی آن ها افزایش داد. لذا، توجه به مقوله‌های به دست آمده امری مهم در راستای ورزش معلولین می‌باشد.
متن کامل [PDF 600 kb]   (161 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb