Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
Felegari A, Jadidi H, Taghvaiinia A, Morovati Z. Investigating the Mediating Role of Mental Health Gains and Losses in the Relationship between Expectations and Academic Motivation. RJMS 2022; 29 (10) :203-210
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7681-fa.html
فعله گری عابدین، جدیدی هوشنگ، تقوایی نیا علی، مروتی ذکراله. بررسی نقش میانجی سود و زیان سلامت روانی در رابطه میان انتظارات با انگیزش تحصیلی. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :203-210
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7681-fa.html
استادیار، گروه روانشناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران ، hjadidi86@gmail.com
چکیده: (1039 مشاهده)
زمینه و هدف: انتظار- ارزش میتواند تاثیرات مثبت و منفی بر انگیزش تحصیلی دانشجویان و دانش آموزان داشته باشد بنابراین این پژوهش با هدف بررسی رابطه انتظارات با انگیزش تحصیلی به واسطه سود و زیانهای روانی صورت پذیرفته است.
روش کار: این پژوهش بر اساس معیار هدف در گروه پژوهشهای کاربردی، بر اساس معیار زمان گردآوری دادهها در گروه پژوهشهای معادلات ساختاری، بر اساس معیار ماهیت دادهها و مبنای پژوهش یک پژوهش کمی میباشد. اصلیترین ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه استاندارد (سود و زیان روانی، انتظارات، انگیزش تحصیلی) میباشد، پایایی ابزار پژوهش نیز بر اساس آزمون آلفای کرونباخ برای متغیر سود و زیان روانی، انتظارات، انگیزش تحصیلی به ترتیب برابر با 75/0، 71/0 و 77/0 به تأیید رسیده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر متوسطه دوم شهرستان قروه سال تحصیلی 1399-1400 بود. حجم نمونه در این پژوهش برابر با 384 نفر و شیوه نمونهگیریدر این پژوهش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای بود.
یافته ها: با توجه به یافتههای این پژوهش انتظارات به صورت مثبت بر انگیزش تحصیلی اثر مثبت دارد. انتظارات به صورت مثبت بر بر سود و زیانهای روانی اثر دارد. سود و زیانهای روانی در رابطه بین انتظارات و انگیزش تحصیلی نقش واسطهای دارد.
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان بیان داشت که با ایجاد انتظارات در دانش آموزان میتوان به افزایش انگیزش تحصیلی کمک کرد. همچنین با توجه به رابطه بین انتظارات با زیانهای روانی میتوان استنباط کرد که با افزایش انتظارات میتوان زیانهای روانی در دانشآموزان را افزایش داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی