جلد 29، شماره 12 - ( 12-1401 )                   جلد 29 شماره 12 صفحات 99-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.IAU.AK.REC.1399.024
Ethics code: IR.IAU.AK.REC.1399.024
Clinical trials code: IR.IAU.AK.REC.1399.024

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taleshi M, Rezaeeshirazi R, Ziaalhagh S J, Asgharpour H. Supplemental Effect of Garlic and Stevia Extract along with Endurance Activity on Serotonin and Serotonin-Receptor Gene Expression in the Brain Tissue of Male Wistar Rats Obesity. RJMS 2023; 29 (12) :89-99
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7679-fa.html
طالشی مهسا، رضایی شیرازی رضا، ضیاءالحق سید جواد، اصغرپور حبیب. تاثیر مکمل یاری عصاره سیر و استویا به همراه فعالیت استقامتی بر بیان ژن سروتونین و گیرنده سروتونین در بافت مغز رت‌های نر ویستار چاق. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (12) :89-99

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7679-fa.html


گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران ، Dr.rezaee@aliabadiau.ac.ir
چکیده:   (675 مشاهده)
زمینه و هدف: چاقی سبب اختلالات عروقی در بافت­های مختلف از قبیل قلب و سیستم عصبی مرکزی می­شود. لذا هدف از این انجام تحقیق حاضر تعیین تأثیر تمرینات استقامتی با مصرف مکمل سیر و استویا بر بیان ژن سروتونین و گیرنده سروتونین در بافت مغز موش‌های نر ویستار چاق بود.
 روش کار: برای انجام تحقیق تجربی و کاربردی حاضر 35 موش با وزن 190 تا 220 گرم و سن 8 هفته با رژیم غذایی پرچرب (24 گرم چربی، 24 گرم پروتئین و 41 گرم کربوهیدرات در هر 100 گرم) تغذیه شده و به هفت گروه شم، مکمل استویا، مکمل سیر، تمرین استقامتی، مکمل استویا + تمرین استقامتی، مکمل سیر + تمرین استقامتی و کنترل سالم تقسیم شدند. گروه­های تمرینی به مدت 50-15 دقیقه تمرینات استقامتی افزایشی را با سرعت (m.s) 25-15، پنج جلسه در هفته انجام دادند. مکمل­های سیر و استویا با دوز  (mg/kg) 250 به رژیم غذایی گروه­های مکمل اضافه شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد سطح سروتونین در گروه تمرین به‌طور معنی‌داری بالاتر از سایر گروه‌ها بود (05/0 < P). بین گروه­های استویا با سیر (996/0 = P)، شم با استویا (856/0=P)، سیر (994/0= P)، تمرین استقامتی+استویا (303/0= P) و تمرین استقامتی+سیر (094/0= P) تفاوت معناداری وجود نداشت. همچنین مشخص شد سطح گیرنده سروتونین در گروه تمرین به طور معنی‌داری بیشتر از سایر گروه‌ها (05/0 < P). و در گروه­های استویا (094/0 =P) و تمرین استقامتی با سیر بیشتر از گروه سیر بود (006/0= P).  
نتیجه­ گیری: نتایج تایید کننده تاثیر تمرین استقامتی+مکمل استویا بر پروتئین کنترل اشتها می­باشد.
 
متن کامل [PDF 713 kb]   (196 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb