جلد 29، شماره 9 - ( 9-1401 )                   جلد 29 شماره 9 صفحات 409-402 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مستخرج از پایان نامه کارشناسی ارشد است
Ethics code: مقاله مستخرج از پایان نامه کارشناسی ارشد است
Clinical trials code: مقاله مستخرج از پایان نامه کارشناسی ارشد است

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifian Feyzabadi Z, Azizi Ziaberi L S, Asadi J. Providing Entrepreneurial Approaches in the Development of Sports and Health. RJMS 2022; 29 (9) :402-409
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7655-fa.html
شریفیان فیض‌آبادی زینب، عزیزی ضیابری لیلا سادات، اسدی جوانشیر. مقایسه اعتیاد به اینترنت، سلامت عمومی و احساس تنهایی در افراد متأهل و مجرد. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (9) :402-409

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7655-fa.html


استادیار، گروه روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، ایران ، Leila.azizi.2007@gmail.com
چکیده:   (319 مشاهده)
زمینه و هدف: در حال حاضر اعتیاد به اینترنت در جوامع و فرهنگ های گوناگون بطور گسترده­ای توسعه یافته است. هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه اعتیاد به اینترنت، احساس تنهایی و سلامت عمومی  در افراد متأهل و مجرد شهر گرگان بود.
روش کار: برای انجام پژوهش علی مقایسه ­ای و کاربردی حاضر از بین افراد مجرد و متأهل شهرستان گرگان  به روش نمونه ­گیری در دسترس تعداد 129 نفر (58 نفر مجرد و71 نفر متأهل) به عنوان نمونه انتخاب شده و به پرسشنامه­ های اعتیاد به اینترنت  یانگ  (IAT) (1998)، احساس تنهایی  اجتماعی - عاطفی بزرگسالان (SELSA-S) دی توماسو و همکاران (2004)، سلامت  عمومی ((GHQ  گلدبرگ (1979) پاسخ دادند. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از نرم افزار SPSS  نسخه 16 در دو بخش  توصیفی  (میانگین، انحراف معیار و جداول) و استنباطی (تحلیل آزمون  کلموگروف اسمیرنوف (k-s) وtest-T) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج  نشان  داد  که  اعتیاد  به  اینترنت، احساس تنهایی و سلامت عمومی در افراد مجرد  و متأهل از لحاظ  آماری  تفاوت  معناداری  دارد.  بگونه­ای که میزان  اعتیاد به اینترنت یا در معرض اعتیاد به اینترنت  بودن در بین مجردان بیشتر از متأهلین و احساس تنهایی در متأهلین بیشتر از افراد مجرد و میزان سلامت عمومی افراد مجرد پایین­تر از افراد متأهل بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می­شود جهت کاهش اعتیاد به اینترنت در بین افراد مجرد و بهبود احساس تنهایی در متاهلین راهکارهای مناسب در نظر گرفته شود.
متن کامل [PDF 603 kb]   (124 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb