Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1401.171
Clinical trials code: 01
استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران ، kesmaeilnia2022@gmail.com
چکیده: (1424 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه تفکر انتقادی از مهمترین مؤلفههایی است که آموزش مجازی بر آن تاثیرگذار است از این جهت در این مطالعه بر تأثیر آموزش مجازی در دوران پاندمی کرونا بر تفکر انتقادی پرداخته شد.
روش کار: روش مطالعه آمیخته بود که در بخش کیفی، جامعه آماری شامل اساتید خبره به تعداد 18 نفر بود که 10 نفر از آنها به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و 1665 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دستیاران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش کمی قرار داشتند که 312 نفر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شدند. جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامه محققساخته آموزش مجازی و تفکر انتقادی ریتکس (2003) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد، ضرایب مسیر، بار عاملی 708/0 در برابر 644/0 به ترتیب بین آموزش مجازی و تفکر انتقادی برقرار است، تاثیر آموزش مجازی در دوران پاندمی کرونا بر تفکر انتقادی معنیدار شده است.
نتیجهگیری: به طور کلی، آموزش مجازی در دوران پاندمی کرونا تأثیرات دوگانهای بر تفکر انتقادی داشته است. از یک سو، محدودیتهای موجود در تعاملات حضوری و استفاده از روشهای یادگیری منفعلانه ممکن است به تضعیف این مهارت منجر شده باشد. از سوی دیگر، ابزارهای دیجیتال و دسترسی گسترده به منابع متنوع میتوانند فرصتی برای تقویت تفکر انتقادی فراهم کنند. در نهایت، اثربخشی آموزش مجازی در تقویت یا تضعیف تفکر انتقادی به کیفیت و نحوه اجرای آن بستگی دارد. اگر این نوع آموزش به درستی طراحی و مدیریت شود، میتواند نه تنها از کاهش تفکر انتقادی جلوگیری کند، بلکه به تقویت آن نیز بیانجامد.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی