Research code: 01
Ethics code: IR.MUMS.REC.1400.269
Clinical trials code: 01
Soltani Delgosha M, Vaziri S, shahabizadeh F, Ahi G, Mansoury A. Comparing the Effectiveness of Compassion-Focused Therapy and Acceptance and Commitment Therapy on Psychological Indicators and Quality of Life of Emergency Medical Workers with Corona. RJMS 2022; 29 (8) :146-154
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7643-fa.html
سلطانی دلگشا محمد، وزیری شهرام، شهابی زاده فاطمه، آهی قاسم، منصوری احمد. مقایسه اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت و درمان پذیرش و تعهد بر شاخص های روانشناختی و کیفیت زندگی کارکنان فوریت های پزشکی مبتلا به کرونا. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (8) :146-154
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7643-fa.html
دانشیار، گروه روان شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران ، shahram.vaziri@gmail.com
چکیده: (1297 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به تأثیر کرونا بر مشکلات روان شناختی و کیفیت زندگی کارکنان پزشکی، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت و درمان پذیرش و تعهد بر شاخصهای روان شناختی و کیفیت زندگی در کارکنان فوریتهای پزشکی مبتلا به کرونا، انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی بود که بر روی 60 نفر از کارکنان فوریت های پزشکی مبتلا به کرونا شهر مشهد در سال 1400 و در قالب سه گروه (دو گروه آزمایش و یک گروه گواه) انجام شد. گروههای درمانی عبارت بودند از درمان متمرکز بر شفقت و درمان پذیرش و تعهد. از پرسشنامه نشانههای اختلالهای روانی و کیفیت زندگی به منظور جمع آوری اطلاعات استفاده شد. هر دو گروه آزمایشی به مدت 8 جلسه 90 دقیقهای در معرض درمان قرار گرفتند، اما گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. پس از خاتمه درمان پس آزمون برای هر سه گروه اجرا شد و بعد از سه ماه از آخرین جلسه گروه، پیگیری به عمل آمد.
یافتهها: بر اساس نتایج این مطالعه، بین سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری مربوط به شاخصهای روانشناختی و کیفیت زندگی در گروههای آزمایشی درمان متمرکز بر شفقت، درمان پذیرش و تعهد و گروه کنترل تفاوت معنادار وجود داشت.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بدست آمده در مطالعه حاضر میتوان از هر دو شیوه درمانی مورد استفاده، به منظور بهبود شاخصهای روان شناختی و کیفیت زندگی در کارکنان فوریتهای پزشکی مبتلا به کرونا استفاده کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی