جلد 29، شماره 10 - ( 10-1401 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 422-414 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 01

Shirincheshmeh B, Sanaie M, Emami F. Analysis of the Outsourcing of Health and Sports Facilities on the General Health Level of the Society (Qualitative Study). RJMS 2022; 29 (10) :414-422
شیرین چشمه بهادر، سنایی محمد، امامی فرشاد. تحلیل برون‌سپاری اماکن تندرستی و ورزشی بر سطح سلامت عمومی جامعه (مطالعه کیفی). مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :414-422

استادیار، گروه مدیریت ورزشی، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران ، Sanaie_ms@yahoo.com
زمینه و هدف: ورزش و نقش آن در سلامتی، امری است که امروزه همگان از آن اطلاع دارند. از سوی دیگر، برون­سپاری و خصوصی­سازی خدمات و نهادهای دولتی، جزء مباحث داغ اقتصادی و تخصصی به شمار می­رود لذا هدف این پژوهش این است که، بررسی کیقی برون­سپاری اماکن تندرستی و ورزشی بر سطح سلامت عمومی جامعه می­باشد.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه کیفی است که با روش داده بنیاد (گرندد تئوری) و با استفاده از مصاحبه­های عمیق در بین مشارکت­کنندگان مطلع و آگاه با موضوع پژوهش، انجام شد. تعداد حجم نمونه­ها (مشارکت­کنندگان)، را رسیدن به اشباع داده­ها، تعیین نموده که تعداد قابل کفایت بر مبنای اشباع نظری (17 نفر و 24 سند) به روش هدفمند و در دسترس (قضاوتی) انتخاب و نظرخواهی گردید. برای انجام این پژوهش از دو ابزار مطالعه کتابخانه­ای نظام‌مند و مصاحبه­های اکتشافی استفاده شد.
یافته ­ها: بر اساس کدگذاری سه مرحله­ای و تحلیل داده­ها چنین نتیجه­گیری می­شود که، پدیده ورزش دولتی سلامت‌محور، به­عنوان، پدیده مرکزی در این پژوهش انتخاب گردید. پیامدهای پدیده ورزش دولتی سلامت‌محور، افزایش سطح سلامت و تندرستی عمومی و همچنین ارتقاء و بهره­وری بالا در ورزش حرفه­ای برون­سپاری شده می­باشد.
نتیجه­ گیری: بر اساس یافته­های این پژوهش، خصوصی­سازی در بخش خدمات همگانی ورزش، به ضرر سلامت عمومی جامعه بوده و دولت باید در این بخش از خدمات ورزشی و تفریحی، با تهیه امکانات حداقلی اما گسترده و فراگیر، امکان استفاده از این خدمات را برای تمام افراد جامعه با هر توان و طبقه اقتصادی، فراهم نماید.