Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.A.REC.1399.018
Clinical trials code: 0
Kaviani A R, Baghouli H, Barzegar M. Comparison of the Effectiveness of Motivational Interviewing and Matrix Treatment with Cognitive-Behavioral Approach on the Aggression of Marijuana Users. RJMS 2023; 29 (11) :169-178
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7599-fa.html
کاویانی عبدالرسول، بقولی حسین، برزگر مجید. بررسی تأثیر درمان مصاحبه انگیزشی و ماتریکس با رویکرد شناختی- رفتاری بر پرخاشگری مصرفکنندگان ماریجوانا. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (11) :169-178
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7599-fa.html
استادیار، گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران ، hbagholi1365@gmail.com
چکیده: (1333 مشاهده)
زمینه و هدف: اعتیاد بلای خانمانسوزی است که بیتوجهی به آن تبعات زیانباری روانی مانند پرخاشگری به همراه دارد؛ بنابراین هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر درمان مصاحبه انگیزشی و ماتریکس با رویکرد شناختی- رفتاری بر پرخاشگری مصرفکنندگان ماری جوانا بوده است.
روش کار: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با سه گروه (دو گروه آزمایش، یک گروه درمان مصاحبه انگیزشی، یک گروه درمان ماتریکس با رویکرد شناختی- رفتاری و یک گروه کنترل) بود. جامعهی پژوهش حاضر کلیه مردان وابسته به ماری جوانا شهر شیراز در سه ماه دوم سال 1399 بودند. نمونه آماری با روش نمونه گیری به صورت هدفمند از افراد وابسته به ماری جوانا که بستری و تحت درمان مراجعه کننده به بیمارستان محرری شهر شیراز انتخاب شدند. افراد به صورت تصادفی در سه گروه (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه پرخاشگری باس و پری (1992) استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل دادهها از تحلیل کواریانس تک متغیره و چند متغیره بهره گرفته شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که درمان ماتریکس و مصاحبه انگیزشی بر بهبود پرخاشگری و تأثیر مثبت و معنادار داشتند (001/0)، اما درمان ماتریکس با مصاحبه انگیزشی اثربخشی متفاوتی با هم نداشتند.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش حاضر میتوان نتیجه گرفت که هر دو درمان را میتوان به عنوان درمانهای مکمل داوریی در افراد وابسته به ماریجوانا به کار برد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی