Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1401.150
Clinical trials code: 01
استادیار گروه علوم تربیتی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، Mojtabarezaeirad@yahoo.com
چکیده: (157 مشاهده)
زمینه و هدف: سلامت جسم و روان شهروندان در هر کشوی از اهداف اصلی مدیریت میباشد لذا هدف اصلی در این پژوهش تأثیر سبک مدیریت شهری بر سلامت جسم و روان شهروندان بود.
روش کار: با توجه به ماهیت پژوهش که به دنبال بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش میباشد، پژوهش حاضر از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه شهروندان شهر تهران به تعداد بیش از 8 میلیون نفر تخمین زده شد که حجم نمونه از طریق جدول کرجسی مورگان تعداد 384 نفر، به روش نمونهگیری تصادفی در دسترس در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری در این پژوهش پرسشنامههای محقق ساخته مدیریت شهری 38 سؤالی و سلامت روانی دیوید گلدبرگ (1972) با 24 گویه استفاده شده است. در این پژوهش به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون PLS2 و spss استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که مقدار معنیداریt ، بزرگتر از 96/1 میباشد. چون ضریب مسیر استاندارد بین این دو متغیر مثبت و برابر با 610/0 به دست آمده است، لذا میتوان گفت که با افزایش یک انحراف استاندارد در سبک مدیریت شهری شاهد افزایش سلامت جسمی و روانی شهروندان به اندازه 610/0 انحراف استاندارد خواهیم بود. بنابراین با احتمال 95 % سبک مدبریت شهری بر سلامت جسمی و روانی شهروندان تأثیر معنیداری دارد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که سلامت جسم و روان شهروندان از اهداف مهم در هر جامعه است که سبک مدیریت شهری میتواند به عنوان مالی مهم و اثرگذار بر این مولفهها مد نظر قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی