جلد 29، شماره 10 - ( 10-1401 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 382-368 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: این مقاله مستخرج از رساله دکتری میباشد
Ethics code: IR.HUMS.REC.1400.280
Clinical trials code: این مقاله مستخرج از رساله دکتری میباشد

Zarrin V, Taherizadeh M, Tanideh N, Yousefzadi M. Evaluation of Evaluation of Prebiotic and Anti-Obesity Properties of Persian Gulf Brown Seaweeds on Induced Obese Male Ratsand anti-obesity properties of Persian Gulf brown seaweeds on induced obese male rats. RJMS 2022; 29 (10) :368-382
زرین وحیده، طاهری زاده محمدرضا، تنیده نادر، یوسف زادی مرتضی. بررسی خواص پری بیوتیکی و ضد چاقی جلبک‌های قهوه‌ای خلیج فارس در رت‌های نر چاق. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :368-382

دانشیار، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندعباس، ایران ، taheri.reza65@gmail.com
زمینه و هدف: چاقی، یک سندرم متابولیک مهم است که رﻳﺴــﻚ ﻓــﺎﻛﺘﻮر اﻧــﻮاع ﻣﻬــﻢ ﺑﻴﻤﺎریها اﺳﺖ. بر اساس مطالعات اخیر مشخص شده است که باکتری های موجود در روده نقش کلیدی در عملکرد کلی بدن میزبان دارند و یکی از دلایل اصلی چاقی می باشند. بعلاوه، مصرف جلبکهای دریایی قهوه‌ای که دارای محتوای فیبر غذایی بالایی می باشند، می‌تواند رشد باکتری‌های بیماری‌زا را در روده مهار و رشد باکتری‌های مفید را ترویج دهند. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر عصاره های اتانولی و آبی  Padina pavonica و Cystoseira myrica ، دو گونه مهم جلبک‌های خلیج فارس، برفلور میکروبی روده در موش‌های چاق بود.
روش کار: رتها به مدت ۸ هفته با عصاره‌های آبی و اتانولی جلبک‌های دریایی تغذیه شدند. وزن حیوانات و میزان دریافت مواد غذایی به صورت روزانه و هفتگی اندازه گیری گردید، سپس میکروارگانیسم های روده از طریق 16SrRNA آنالیز شدند.
یافته‌ها: باکتری‌های Bacteroides و Firmicutes فراوانی بالایی در روده حیوانات نشان دادند. همچنین در گروه‌های تیماریافته، گونه‌های مرتبط با چاقی کاهش و باکتری‌های ایجاد کننده لاغری افزایش یافتند. Clostridium باکتری بیماری‌زا در همه گروه‌ها و Lactobacillus جنس غالب باکتری‌های لاکتیک اسید بود. بعلاوه، عصاره‌های جلبکی توانستند وزن و میزان مصرف مواد غذایی، سطح کلسترول خون، TNF-α، و IL1  و آنزیم‌های کبدیALP  و ASTرا کاهش دهند.
نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که جلبک  Cystoseira myrica می‌تواند به عنوان مکمل غذایی مناسب جهت تغییر فلور روده  استفاده گردد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیولوژی (زیست شناسی)