Research code: A-10-6247-2
Ethics code: IR.PNU.REC.1400.054
Clinical trials code: 0
Negabi F, Naghibi S, Mardalizade H, Soori R. The Effect of Physical Activity on Serum Oxytocin Levels and Depression During Pregnancy and Postpartum in Female Mice. RJMS 2022; 29 (5) :64-74
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7356-fa.html
نقابی فاطمه، نقیبی سعید، مردعلی زاده حانیه، سوری رحمان. تاثیر فعالیت بدنی بر سطوح هورمون اکسی توسین سرمی و افسردگی در دوره بارداری و پس از زایمان در موش های ماده. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (5) :64-74
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7356-fa.html
استاد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، Soori@ut.ac.ir
چکیده: (1833 مشاهده)
زمینه و هدف: مادران در دوره بارداری دچار تغییرات هورمونی و اختلال در خلق و خوی میشوند. از طرفی در درمان افسردگی در دورهی بارداری و بعد زایمان برای مادران محدودیت دارویی وجود دارد. هدف از این پژوهش تأثیر فعالیت ورزشی بر سطوح هورمون اکسی توسین سرمی و افسردگی در دوره بارداری و پس از زایمان در موشهای ماده بود.
روش کار: 40 موش ماده سالم نژاد NMRI با سن تقریبی 80-90 روز و وزن 22-25 گرم به چهار گروه جهت سنجش افسردگی و هورمون اکسی توسین در دوره بارداری و پس از زایمان تقسیم شدند. فعالیت ورزشی گروه فعال به صورت اختیاری بود. مدت زمان ملاقات موشها با هم دیگر به عنوان شاخص تست افسردگی بود. جهت بررسی نرمال بودن توزیع دادهها از آزمون شاپیرو-ویلک، استفاده شد. کلیه آزمونهای آماری در سطح معنیداری 05/0 > P و توسط نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد میانگین تغییرات اکسی توسین در دوران بارداری و پس از زایمان بین گروههای فعال و غیرفعال تغییر معنیداری دارد. نتیجه تست افسردگی نشان داد که مدت زمان ملاقات موشها بین گروه فعال و غیرفعال در دوره بارداری تغییر معنیداری ندارد اما در دوره پس از زایمان در گروه فعال، تغییر معنی دار مشاهده شد.
نتیجهگیری: فعالیت بدنی علائم افسردگی در دوران بارداری را کاهش میدهد و میتواند نوعی درمان پیشگیرانه باشد. فعالیت بدنی میتواند موجب تحریک ترشح اکسی توسین شود که علایم مربوط به افسردگی در دوران پس از زایمان را نیز کاهش میدهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش