جلد 29، شماره 10 - ( 10-1401 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 391-383 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 14850175981001
Ethics code: 14850175981001
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mobasher A, Nikpay I, Farhadi A. Providing a Virtual Education Model for the Development of Medical and Therapeutic Services in Universities of Medical Sciences. RJMS 2022; 29 (10) :383-391
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7314-fa.html
مبشر عاطفه، نیک‌پی ایرج، فرهادی علی. ارائه مدل آموزش مجازی در جهت توسعه خدمات درمانی و پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :383-391

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7314-fa.html


استادیار مدیریت آموزشی، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران ، nikpay.i@lu.ac.ir
چکیده:   (612 مشاهده)
زمینه و هدف: مقوله آموزش و یادگیری الکترونیکی، آموزش مجازی و یا به عبارتی دانشگاه مجازی در طول سال های اخیر به ویژه در اپیدمی کرونا ویروس به یکی از چالش­های مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان شده است. بنابراین هدف پژوهش، تبیین مدل ابعاد آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود.
روش­ کار: این پژوهش از نظر ماهیت و روش توصیفی- اکتشافی است. جامعه آماری، کلیه اساتید دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان می‌باشد و بر اساس جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه 308 نفر و روش نمونه‌گیری خوشه‌ای استفاده شد. ابزار گردآوری داده­ها در این تحقیق، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که حاصل این مصاحبه پرسشنامه محقق ساخته با 27 گویه بود. در روش کمی از آزمون تحلیل عاملی، الگوی معادلات ساختاری و ضریب همبستگی (پیرسون) و رگرسیون مورد استفاده قرار گرفتند.
یافته ­ها: در این تحقیق با توجه به اهمیت موضوع به رضایت مورد نیاز اساتید از سامانه الکترونی دانشگاه علوم پزشکی لرستان مشاهده گردید که رابطه معنی­دار و مستقیمی بین رضایت اساتید از سامانه و مولفه محتوی آموزشی وجودارد. از طرفی میزان رضایت اساتید از آموزش­های الکترونیکی و پشتیبانی و راهنمایی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان از بعد فنی و زیرساختی سامانه پایین­تر از میانگین مطلوب می­باشد.
نتیجه ­گیری: نکته قابل استنتاج از این پژوهش در محیط آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان، رضایت نسبی از محتوی آموزش دروس تئوری و نارضایتی اساسی از دروس عملی به ویژه برای رشته­های پزشکی و داروسازی است که مستلزم رفع این معایب در بعد فنی و زیرساختی سامانه است.
متن کامل [PDF 661 kb]   (208 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb