Research code: 14850175981001
Ethics code: 14850175981001
Clinical trials code: 01
Mobasher A, Nikpay I, Farhadi A. Providing a Virtual Education Model for the Development of Medical and Therapeutic Services in Universities of Medical Sciences. RJMS 2022; 29 (10) :383-391
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7314-fa.html
استادیار مدیریت آموزشی، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران ، nikpay.i@lu.ac.ir
چکیده: (612 مشاهده)
زمینه و هدف: مقوله آموزش و یادگیری الکترونیکی، آموزش مجازی و یا به عبارتی دانشگاه مجازی در طول سال های اخیر به ویژه در اپیدمی کرونا ویروس به یکی از چالشهای مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان شده است. بنابراین هدف پژوهش، تبیین مدل ابعاد آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود.
روش کار: این پژوهش از نظر ماهیت و روش توصیفی- اکتشافی است. جامعه آماری، کلیه اساتید دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان میباشد و بر اساس جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه 308 نفر و روش نمونهگیری خوشهای استفاده شد. ابزار گردآوری دادهها در این تحقیق، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که حاصل این مصاحبه پرسشنامه محقق ساخته با 27 گویه بود. در روش کمی از آزمون تحلیل عاملی، الگوی معادلات ساختاری و ضریب همبستگی (پیرسون) و رگرسیون مورد استفاده قرار گرفتند.
یافته ها: در این تحقیق با توجه به اهمیت موضوع به رضایت مورد نیاز اساتید از سامانه الکترونی دانشگاه علوم پزشکی لرستان مشاهده گردید که رابطه معنیدار و مستقیمی بین رضایت اساتید از سامانه و مولفه محتوی آموزشی وجودارد. از طرفی میزان رضایت اساتید از آموزشهای الکترونیکی و پشتیبانی و راهنمایی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان از بعد فنی و زیرساختی سامانه پایینتر از میانگین مطلوب میباشد.
نتیجه گیری: نکته قابل استنتاج از این پژوهش در محیط آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان، رضایت نسبی از محتوی آموزش دروس تئوری و نارضایتی اساسی از دروس عملی به ویژه برای رشتههای پزشکی و داروسازی است که مستلزم رفع این معایب در بعد فنی و زیرساختی سامانه است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی