جلد 29، شماره 11 - ( 11-1401 )                   جلد 29 شماره 11 صفحات 67-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1401.173

Azimi Ghadikolaei O, Tabari M, Bagherzadeh M R, Moosavi S J. Identifying the Factors Affecting the Retention of Human Resources in Medical Universities of Mazandaran Province in Crisis Situations (Covid 19). RJMS 2023; 29 (11) :58-67
عظیمی قادیکلایی امه سلمه، طبری مجتبی، باقرزاده محمدرضا، موسوی سیدجعفر. شناسایی عوامل موثر بر نگهداشت نیروی انسانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی استان مازندران در شرایط بحران (کووید 19). مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (11) :58-67

دانشیار، گروه مدیریت دولتی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران ، mo_tabari@yahoo.com
زمینه و هدف: امروزه در شرایط بیماری کووید 19، حفظ و نگهداشت نیروی انسانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی اهمیت دارد، لذا هدف پژوهش شناسایی و تدوین عوامل موثر بر جذب و نگهداشت منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران در شرایط شیوع بیماری کووید 19 بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل 25 نفر از خبرگان منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران بود که از روش تصادفی هدفمند و با استفاده از شیوه نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطللاعات از ابزار مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل محتوا و تکنیک دلفی صورت پذیرفت.
یافته‌ها: مطابق با نتایج پژوهش، 2 بعد کلی جذب و نگهداشت منابع انسانی شناسایی شد. همچنین 11 مولفه شناسایی گردید که از مجموع 62 شاخص شناسایی شده 17شاخص به جذب و 45 شاخص به نگهداشت منابع انسانی اختصاص یافت.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان بیان کرد این که 11 مولفه عملیات نیرویابی یا استعداد یابی، نیروهای داوطلب، عملیات انتخاب، عملیات توزیع، عملیات اجتماعی کردن منابع انسانی، نظام جبران خدمت، حمایت سازمانی، کیفیت زندگی کاری، ایمنی و بهداشت، راهنمایی و مشاوره و رهبری، در شرایط بحران (شیوع بیماری کووید 19) بر جذب و نگهداشت منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران موثر می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: منابع انسانی، جذب، نگهداشت، کووید 19