Research code: 01
Ethics code: 02
Clinical trials code: 01
دانشیار، گروه روانشناسی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
چکیده: (442 مشاهده)
زمینه و هدف: خودتنظیمی یادگیری از مؤلفههای مهم و اثرگذار تحصیلی دانشآموزان میباشد که با عوامل روانشناختی در ارتباط است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه خودتنظیمی یادگیری با سازگاری هیجانی و هوش موفق در بین دانش آموزان میباشد.
روش کار: روش پژوهش از نوع همبستگی بود که جامعه آماری آن شامل دانش آموزان دختر و پسر دوره متوسطه تهران بود که 456 نفر از آنها به صورت خوشهای چند مرحلهای انتخاب گردیدند و از آنها خواسته شد که پرسشنامههای خودتنظیمی یادگیری ریان و کانل (1989)، هوش موفق گریگورنکو و استرنبرگ (2002) و سازگاری هیجانی رابیو و همکاران (2007) را تکمیل نمایند. از روشهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین سازگاری هیجانی با خودتنظیمی یادگیری (01/0 >p) و نیز هوش موفق با خودتنظیمی یادگیری رابطه معنیداری وجود دارد (01/0 >p). همچنین نتایج نشان داد سازگاری هیجانی و هوش موفق به صورت مثبت و معنیدار خودتنظیمی یادگیری را پیش بینی مینمایند (001/0 =p).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج میتوان بیان کرد که هر چقدر هوش موفق و سازگاری هیجانی بالاتر باشد خودتنظیمی یادگیری نیز بالاتر خواهد بود و به همین خاطر باید خاطرنشان کرد که والدین و مسئولین آموزشی و نظام تعلیم و تربیت جهت تقویت خودتنظیمی تحصیلی باید محیطهای غنی برای تقویت این دو مولفه برای فراگیران فراهم نمایند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی