جلد 30، شماره 5 - ( 5-1402 )                   جلد 30 شماره 5 صفحات 313-303 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.KHUISF.REC.1399.204
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Johari S, Zare-Neyestanak M, Foroozandeh E. The Effectiveness of Cognitive Rehabilitation in Reconstructing Spatial Thinking Injury in the Parietal Lobe in Schizophrenic Patients. RJMS 2023; 30 (5) :303-313
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7251-fa.html
جوهری شکیب، زارع نیستانک محمد، فروزنده الهام. تأثیر توانبخشی شناختی در بازسازی آسیب تفکر فضایی در لوب آهیانه‌ای بیماران اسکیزوفرنی. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (5) :303-313

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7251-fa.html


گروه روانشناسی، واحد نایین، دانشگاه آزاد اسلامی، نایین، ایران ، Zarehneyestanak@yahoo.com
چکیده:   (180 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلال اسکیزوفرنی از جمله اختلالات مزمن روانپزشکی است و از جمله مشکلات رایج این بیماران افت توانایی­های شناختی است. با توجه به همین امر پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی توانبخشی شناختی در بازسازی آسیب تفکر فضایی در لوب آهیانه­ای در بیماران اسکیزوفرنی انجام شد.
روش کار: این پژوهش در یک طرح نیمه ­آزمایشی و طی یک کارآزمایی کنترل شده تصادفی دو­گروهی (یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل) پژوهشی دو مرحله­ای با سنجش در خط پایه و پس از مداخله (پس­آزمون) اجرا گردید. از میان جامعه آماری بیماران اسکیزوفرنی تحت درمان و مراقبت در مراکز بهزیستی و بیمارستان­های روانپزشکی شهر اصفهان (1400-1399)، تعداد 30 مددجوی مرد و زن در دو مرکز توان‌بخشی روزانه اعصاب و روان به شیوه نمونه­گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به گروه آزمایش (15=n: تحت برنامه آموزشی مبتنی بر توانبخشی شناختی طی 8 جلسه گروهی یک بار در هفته) و گروه کنترل (15=n: مداخله یی دریافت نکرد) گمارده شدند. کلیه شرکت کنندگان آزمون کامپیوتری حافظه کاری دیداری کرسی بلاک برای بررسی صفحه دیداری فضایی حافظه فعال را در دو مرحله خط پایه و پس از اجرای توانبخشی شناختی تکمیل کردند.
یافته‌ها: نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که برنامه مبتنی بر اثربخشی توانبخشی شناختی پس از مداخله در بازسازی آسیب تفکر فضایی در لوب آهیانه­ای در بیماران اسکیزوفرنی تأثیر معنا­داری داشت (01/0>p).
نتیجه‌گیری: طبق نتایج این پژوهش، توانبخشی شناختی به شیوه گروهی روش موثری برای بهبود آسیب تفکر فضایی در لوب آهیانه­ای در بیماران اسکیزوفرنی است.
متن کامل [PDF 791 kb]   (33 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb