Research code: IR.IAU.K.REC.1399.037
Ethics code: IR.SSRC.REC.1401.014
Clinical trials code: IR.IAU.K.REC.1399.037
گروه تربیتبدنی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی، ماکو، ایران ، kouhi.farhad@yahoo.com
چکیده: (1245 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف تاثیر عوامل روانشناختی موثر بر انگیزش مشارکت کودکان در ورزش طراحی و اجرا گردید. جامعه آماری این تحقیق کلیه کودکان 9 تا 11 ساله ارومیه می باشد که اطلاعات کاملی در این خصوص وجود نداشتزمینه و هدف: شرکت در ورزش و سایر فعالیتهای بدنی از سنین پایین برای کودکان مهم است تا زمینهای برای تعامل جسمی مادام العمر در تجارب ورزشی سالم ایجاد کنند. پژوهش حاضر با هدف تأثیر عوامل روانشناختی مؤثر بر انگیزش مشارکت کودکان در ورزش طراحی و اجرا گردید.
روش کار: جامعه آماری این تحقیق کلیه کودکان 9 تا 11 ساله ارومیه میباشد که اطلاعات کاملی در این خصوص وجود نداشت. بر حسب فرمول حجم نمونه کوکران در شرایط نامشخص بودن جامعه آماری، تعداد 384 نفر به عنوان نمونه تحقیق مشخص شدند. جهت گردآوری دادهها از پرسشنامه پرسشنامه عوامل روانشناختی بافنده و همکاران (1399) و پرسشنامه انگیزش مشارکت ورزشی گیل و همکاران (1983) استفاده گردید. به منظور تحلیل دادههای تحقیق حاضر از روش معادلات ساختاری استفاده گردید. کلیه روند تجزیه و تحلیل دادههای تحقیق حاضر در نرمافزارهای SPSS و PLS انجام گرفته بود.
یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد که سلامت روان، تعاملات اجتماعی، حمایت اجتماعی، خودکارآمدی و عزت نفس تأثیری معنادار بر انگیزش مشارکت ورزشی دارد.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج لازم است که عوامل و فاکتورهای روانشناختی مؤثر بر انگیزه مشارکت ورزشی کودکان مورد توجه مسئولان و متخصصان امر قرار گیرد تا بتوان علاوه بر افزایش مشارکت ورزشی، سلامت روانی و جسمانی کودکان را بهبود بخشید.
توجه مسئولان و متخصصان امر قرار گیرد تا بتوان علاوه بر افزایش مشارکت ورزشی، سلامت روانی و جسمانی کودکان را بهبود بخشید.
. بر حسب فرمول حجم نمونه کوکران در شرایط نامشخص بودن جامعه آماری، تعداد 384 نفر به عنوان نمونه تحقیق مشخص شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر پرسشنامه های استانداردی بود که روایی و پایایی آن مورد بررسی قرار گرفته بود. به منظور تحلیل داده های تحقیق حاضر از روش معادلات ساختاری استفاده گردید. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزارهای SPSS و PLS انجام گرفته بود. نتایج تحقیق نشان داد که سلامت روان، تعاملات اجتماعی، حمایت اجتماعی، خودکارآمدی و عزت نفس تاثیری معنادار بر انگیزش مشارکت ورزشی دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی