جلد 29، شماره 10 - ( 10-1401 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 55-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.IAU.SRB.REC.1399.100
Ethics code: IR.IAU.SRB.REC.1399.100
Clinical trials code: IR.IAU.SRB.REC.1399.100

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi Z, Ghazalian F, Ebrahim K. Comparison of the Effect of Gender on Hemodynamic Factors and Normetanephrine after Boxing Exergame, with and without Blood Flow Restriction. RJMS 2022; 29 (10) :43-55
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7189-fa.html
کریمی زهره، غزالیان فرشاد، ابراهیم خسرو. مقایسه تأثیر جنسیت بر عوامل همودینامیکی و نورمتانفرین بعد از بازی بوکس ویدیویی همراه با حرکت، با و بدون محدودیت جریان خون. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :43-55

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7189-fa.html


دکترای فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران ، zohreh.karimi1@gmail.com
چکیده:   (845 مشاهده)

زمینه و هدف: تاکنون کمتر به تأثیر جنسیت در پاسخ به پارامترهای مختلف از جمله عوامل همودینامیکی پرداخته شده است. از این رو پژوهش فوق با هدف مقایسه تأثیر جنسیت بر عوامل همودینامیکی و نورمتانفرین بعد از بازی بوکس ویدیویی همراه با حرکت، با و بدون محدودیت جریان خون صورت گرفت.
روش کار: روش تحقیق حاضر نیمه تجربی بـود. از چهارده آزمودنی غیر ورزشکار (8 زن= 8/28Age:، kg/m2 1/21BMI:؛ 6 مرد= 3/31 Age:، kg/m2 1/24BMI:) طی یک فراخوان هدفمند دعوت شد تا در دو گروه زنان و مردان در دو جلسه تمرینی به بازی بوکس با کینکت ایکس باکس در دو حالت با و بدون محدودیت جریان خون (BFR -Blood flow restriction) بپردازند. برخی عوامل همودینامیکی،  نورمتانفرین قبل و بعد و فشاردرک‌شده (Rate of perceived exertion--RPE) دقایق مختلف جهت بررسی شدت فعالیت ثبت شد.  از روش آماری تی مستقل جهت مقایسه داده‌های قبل و بعد دو گروه و تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر برای مقایسه داده‌های درک فشار دقایق مختلف استفاده گردید. سطح معناداری برای تمام تحلیل‌های آماری(05/0P≤) در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: پروتکل‌ بازی بوکس همراه با حرکت، در دو حالت با و بدون BFR، منجر به تغییر معنادار در میزان افزایش فاکتورهای همودینامیکی، نورمتانفرین و فشار درک شده در گروه‌های زنان و مردان نگردید (05/0P≥).
نتیجه‌گیری: بررسی دقیق‌تر اثرات فعالیت ورزشی بر سیستم قلبی و عروقی و عوامل همودینامیکی در پروتکل‌های طولانی مدت و مقایسه پاسخ‌های جنسیتی در گروه‌های سنی مختلف برای شناخت مکانسیم‌های احتمالی و ارائه توصیه‌های کاربردی در راستای اثر بخشی بهتر تمرینات ورزشی ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 731 kb]   (245 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb