جلد 29، شماره 6 - ( 6-1401 )                   جلد 29 شماره 6 صفحات 104-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: .مقاله مروری است
Ethics code: .مقاله مروری است
Clinical trials code: .مقاله مروری است

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fasihiyan M, Taheri M, Ebrahim K, Nourshahi M. Review of The Effect of Different Types of Exercise on Cellular-Molecular Changes of Neurons in The Rehabilitation Period after Ischemic Stroke. RJMS 2022; 29 (6) :89-104
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7141-fa.html
فصیحیان معین، طاهری مریم، ابراهیم خسرو، نورشاهی مریم. مروری بر تأثیر انواع تمرینات ورزشی بر تغییرات سلولی-مولکولی نورون‌های عصبی در دوره توان‌بخشی پس از سکته مغزی ایسکمیک. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (6) :89-104

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7141-fa.html


دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی و تندرستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، m-nourshahi@sbu.ac.ir
چکیده:   (915 مشاهده)
زمینه و هدف: بازماندگان پس از سکته مغزی، دچار اختلالات حرکتی، ضعف حافظه و مشکلات شناختی می­شوند. ورزش می­تواند استراتژی مناسبی برای توان‌بخشی این بیماران باشد. هدف از این مطالعه مروری، بررسی مطالعات گذشته در خصوص اثر محافظتی و تمایز پذیری عصبی انواع تمرینات ورزشی در دوره توان‌بخشی پس از سکته مغزی ایسکمیک می­باشد.
روش کار: جهت یافتن مقالات با محوریت تأثیر انواع تمرینات ورزشی بر روی سلول­های عصبی آسیب­دیده پس از سکته مغزی، از بانک‌های اطلاعاتی و وبگاه‌های متعدد از جمله: Google Scholar، PubMed، Web of Science و Scopus استفاده شد. سپس با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج، فرآیند مرور، غربالگری و حذف اطلاعات تکراری و غیر مرتبط، کلیه مقالات در بازه زمانی سال‌های 2005 تا 2021 انتخاب و در نهایت 65 مقاله مرتبط با موضوع، مورد بررسی قرار گرفت.
یافته­ها: با توجه به بررسی­های صورت گرفته در خصوص تأثیر انواع تمرینات ورزشی در بازه­های زمانی مختلف پس از سکته مغزی، تمرینات ورزشی مختلف، تغییرات متفاوتی را در سلول­های عصبی ایجاد می­کنند که این اثرات وابسته به زمان شروع تمرینات پس از سکته مغزی و نوع تمرینات ورزشی، می­باشند.
نتیجه­گیری: بر اساس نتایج به دست آمده در مطالعات، تمرینات ورزشی با شدت کم در فاز حاد تا یک هفته پس از سکته مغزی و تمرینات با شدت بالا در فاز مزمن، بیش از یک هفته پس از سکته مغزی، بیشترین تأثیرات آنابولیک را در سلول­های عصبی آسیب‌دیده خواهند داشت که در این زمینه می­توان استراتژی­هایی مانند ورزش­های با شدت و مدت فزاینده را در نظر گرفت البته نیاز به بررسی­های بیشتر در این زمینه وجود دارد.
متن کامل [PDF 1121 kb]   (202 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb