جلد 28، شماره 11 - ( 11-1400 )                   جلد 28 شماره 11 صفحات 98-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 0

Khoshmirsafa M, Assarehzadegan M, Shahba F. Design and Preparation of Diagnostic Slides for Antineutrophil Cytoplasmic Antibodies (ANCA) by Indirect Immunofluorescence Method. RJMS 2022; 28 (11) :89-98
خوش میرصفا مجید، عصاره زادگان محمدعلی، شهبا فائزه. طراحی و تهیه لام تشخیصی آنتی‌بادی‌های ضد سیتوپلاسم نوتروفیل (ANCA) با روش ایمونوفلورسانس غیرمستقیم. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (11) :89-98

دانشیار ایمونولوژی، : مرکز تحقیقات ایمونولوژی، پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری‌های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران، و گروه ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، assareh.ma@iums.ac.ir
زمینه و هدف: آزمایش آنتی‌بادی‌ها علیه سیتوپلاسم نوتروفیل‌ها (ANCA)  اولین درخواست در تشخیص اولیه و غربال بیماران مشکوک به بیماری‌های خودایمن واسکولیت عروق کوچک و همچنین پیگیری روند درمان بیماران است که با استفاده از روش ایمونوفلورسانس غیرمستقیم (IFA) حضور آنتی‌بادی‌ها علیه آنتی‌ژن‌ها درون سیتوپلاسم نوتروفیل‌ها را بررسی می‌شود. هدف از این مطالعه طراحی و تهیه لام‌های تشخیص آنتی‌بادی‌ها علیه سیتوپلاسم نوتروفیل‌ها (ANCA) به روش ایمونوفلورسانس غیرمستقیم است.
روش کار:  با استفاده از روش گرادیانت شیب غلظت و محلول دکستران، نوتروفیل‌ها از خون محیطی افراد سالم جدا شدند. خلوص و بازده سلول‌های استخراج شده توسط رنگ آمیزی رایت گیمسا، لام نئوبار و دستگاه شمارش گر اتوماتیک بررسی شد. با استفاده از فیکساتور اتانول، نوتروفیل‌های جدا شده بروی اسلاید فیکس و رنگ آمیزی فلورسانت شدند.
یافته‌ها: خلوص و تعداد نوتروفیل‌های جدا شده توسط دستگاه شمارشگر سلولی بررسی شد. بسته به نوتروفیل ورودی بطور میانگین (±انحراف استاندارد) تعداد نوتروفیل‌های جدا شده برابر با )950±(6000 سلول در هر میکرولیتر بود. میانگین خلوص نوتروفیل‌های جدا شده برابر با 1/94 درصد بود. همچنین توسط رنگ آمیزی تریپان بلو درصد سلول‌های زنده بیش از 85 درصد قبل از فیکساسیون تعیین گردید. آنالیز نتایج رنگ‌آمیزی فلورسانس غیر مستقیم ANCA بر روی لام‌های تهیه شده در مقایسه با برند تجاری مرجع کاملا منطبق بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که روش بکار برده شده می‌تواند برای تجاری سازی و تولید لام‌های ANCA جهت اهداف تشخیصی بکار گرفته شود. در این زمینه علاوه بر بهینه نمودن مراحل جداسازی و فیکس نمودن سلول‌ها نیاز است جهت تولید در تعداد انبوه و تجاری، پایداری لام‌های تهیه شده در زمان انبارش و نگهداری نیز ارزیابی قرار گرفته و بهینه شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی‌شناسی