Research code: 7928-85-01-93
Ethics code: CT-P-9378-7928
Clinical trials code: IRCT2014031717035N1
استادیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران ، nasibe.kazemi@yahoo.com
چکیده: (1693 مشاهده)
زمینه و هدف: موفقیت بارداری به کنترل فرآیندهای متابولیک و تعادل بین سایتوکاینهای التهابی و ضد التهابی وابسته است. رژیم غذایی و ورزش اولین گزینه برای پیشگیری و درمان دیابت بارداری است. هدف از پژوهش حاضر، مروری بر روی مطالعات انجام شده جهت بررسی تأثیر فعالیتهای ورزشی بر پاسخهای متابولیک و عوامل التهابی و ضدالتهابی در زنان مبتلا به دیابت بارداری (GDM) میباشد.
روش کار: مطالعات مربوط به پاسخ فاکتورهای متابولیک، عوامل التهابی و ضدالتهابی به فعالیتهای ورزشی در دیابت بارداری در مقالات منتشر شده را در Springer، Hindawi، PubMed، Google Scholar، Scopus، SID وISC با استفاده از کلید واژههای ورزش، شاخصهای متابولیک (گلوکز، انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله و حساسیت انسولین)، عوامل التهابی (اینترلوکین-1 بتا، فاکتور نکروز دهنده تومور (TNF-α)، اینترلوکین-6 (IL-6) و پروتئین واکنشی C (CRP) و عوامل ضدالتهابی (اینترلوکین-10 (IL-10) جستجو کردیم. 20 مطالعه پاسخ متابولیک و عوامل التهابی-ضدالتهابی به ورزش در زنان مبتلا به GDM مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: در مطالعات مربوط به فاکتورهای متابولیک، مزایای تمرین جهت بهبود کنترل قند خون، بهینهسازی غلظت گلوکز ناشتا و انسولین، کاهش سطح هموگلوبین گلیکوزیله و بهبود حساسیت انسولین در زنان باردار مبتلا به GDM مشاهده شد. همچنین کاهش سطح شاخصهای التهابی در زنان باردار مبتلا به GDM گزارش شده است.
نتیجه گیری: بهنظر میرسد مشارکت منظم در فعالیتهای ورزشی میتواند باعث بهبود شرایط متابولیک و کاهش التهاب در زنان باردار مبتلا به GDM شود. با این حال مطالعات بیشتری با بررسی اثر فعالیتهای ورزشی به ویژه بر عوامل التهابی و ضدالتهابی در زنان مبتلا به GDM مورد نیاز است.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش