جلد 28، شماره 12 - ( 12-1400 )                   جلد 28 شماره 12 صفحات 53-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مستخرج از پايان نامه كارشناسي ارشد است
Ethics code: IR.UT.SPORT.REC.1399.030
Clinical trials code: مقاله مستخرج از پايان نامه كارشناسي ارشد است

Davari M, Albarnejad A, Amirshaghaghi F, Soori R. Comparison the Effect of Different Intensities of Resistance Training on Changes in Atrial Blood Pressure Markers after Training in Healthy Men. RJMS 2022; 28 (12) :43-53
داوری مهران، اکبرنژاد علی، امیرشقاقی فرحناز، سوری رحمان. مقایسه‌ تأثیر شدت‌های مختلف تمرینات مقاومتی بر تغییرات فشار خون پس از تمرین در مردان سالم. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (12) :43-53

استاد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران، تهران، ایران ، soori@ut.ac.ir
زمینه و هدف: فشار خون بالا به عنوان یکی از اصلی­ترین بیماری­های قلبی عروقی و از دلایل مرگ و میر به شمار می­آید. هدف از انجام تحقیق حاضر مقایسه تاثیر شدت­های تمرینات مقاومتی بر تغییرات فشار خون پس از تمرین در مردان سالم بود.
روش­کار: برای انجام تحقیق کاربردی و نیمه آزمایشی حاضر 24 مرد سالم، 20 الی 35 سال از شهر تهران داوطلبانه به عنوان نمونه در تحقیق حاضر شرکت کرده و بطور تصادفی به دو گروه (12 کنترل ،12 آزمایش) تقسیم شدند. سپس آزمودنی­های گروه آزمایش تمرینات مقاومتی (8 حرکت) را در 3 ست و 10 تکرار با فاصله استراحت 2 دقیقه بین ست‌ها به روش هم گذری با سه شدت 60، 70 و 80 درصد انجام دادند. فشار خون سیستولی، دیاستولی و متوسط فشار خون قبل، بلافاصله بعد و طی 60 دقیقه زمان ریکاوری در هر 10 دقیقه اندازه­گیری و ثبت شد. داده­ها توسط آزمون­های تحلیل واریانس مکرر و تعقیبی بونفرونی تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بین تاثیر سه شدت تمرین بر متغیرهای تحقیق صرف­نظر از شدت تفاوت معنی­داری وجود ندارد (05/0P>). مقایسه زمان­ها نیز نشان داد که مدت زمان ماندگاری فشار خون متوسط در سطوح پایین در شدت 70 و 80% از 60% و 70% نیز از 80% موثرتر بود.
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج تحقیق استفاده از تمرین با شدت 70% جهت کاهش فشار خون با مشورت پزشک توصیه می­شود
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش