Research code: 1
Ethics code: IR.IAU.K.REC.1398.046
Clinical trials code: 1
Arefi M, Khoshbakht S. Extramarital Relationship Prediction Model Based on Personality Traits and Attachment Styles Mediated by Self-Control, Conflict Management and Forgiveness. RJMS 2023; 29 (12) :575-585
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6896-fa.html
عارفی مختار، خوشبخت شهرزاد. مدل پیشبینی روابط فرازناشویی بر اساس ویژگیهای شخصیتی و سبکهای دلبستگی با میانجیگری خودکنترلی، مدیریت تعارض و بخشودگی. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (12) :575-585
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6896-fa.html
گروه روانشناسی و مشاوره، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران ، M.arefi@iauksh.ac.ir
چکیده: (917 مشاهده)
زمینه و هدف: هیچ جامعهای نمیتواند ادعای سلامت کند، چنانچه از خانوادههایی سالم برخوردار نباشد. بنابراین هدف اصلی این پژوهش ارائه پیش بینی روابط فرازناشویی بر اساس ویژگیهای شخصیتی و سبکهای دلبستگی با میانجیگری خود کنترلی، مدیریت تعارض و بخشودگی میباشد.
روش کار: جامعه آماری این مطالعه کلیه مردان و زنان متأهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانواده تحت نظر سازمان بهزیستی شهر کرمانشاه در سال 1397-1396 بود که بنا به آمار اخذ شده از سازمان بهزیستی تعداد آنها حدوداً 420 نفر بوده است. روش نمونهگیری تمام شماری (سرشماری) بود. نوع این پژوهش توصیفی پیمایشی، بر اساس هدف کاربردی و از نظر تجزیه و تحلیل کمی است. جهت گردآوری دادهها، از پرسشنامههای نگرش به روابط فرازناشویی ویتلی (2008)، دلبستگی بزرگسال کولینز و رید (2014)، پنج عاملی شخصیت (NEO-FFI)، بخشش ری و همکاران، (2001)، خود کنترلی تانجنی و همکاران (2004)، مدیریت تضاد ویلسون و پونتام (1982) استفاده گردید و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون همبستگی و معادلات ساختاری انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که خود کنترلی، مدیریت تعارض و بخشودگی در رابطه بین ویژگیهای شخصیتی و سبکهای دلبستگی نقش میانجیگری را ایفا میکنند و مدل تحقیق از برازش مطلوب برخوردار است.
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که ارزیابی کلی جهت شناخت عوامل موثر در رضایت زناشویی و گرایش به روابط فرازناشویی، با توجه به نقش آن در زندگی افراد، به عنوان عاملی برای پیشرفت جوامع، شکل گیرد تا بتوان در جهت استحکام بنیان خانواده و پیشرفت جامعه از آن استفاده گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی