جلد 29، شماره 10 - ( 10-1401 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 267-258 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: ندارد
Ethics code: IR.UMSHA.REC.1397.528
Clinical trials code: ندارد

Mohammadkhani R, Khaledi N, Rajabi H, Komaki A, Salehi I. The Influence of Maternal High Intensity Interval Training before and during Pregnancy on the Heart Genes of Adult Female Wistar Offspring. RJMS 2022; 29 (10) :258-267
محمدخانی ریحانه، خالدی ندا، رجبی حمید، کمکی علیرضا، صالحی ایرج. تاثیر تمرین تناوبی شدید مادری قبل و حین بارداری بر ژن‌های قلبی توله‌های ماده بالغ نژاد ویستار. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :258-267

دکتری فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، reihaneh.mkhani@gmail.com
زمینه و هدف: ورزش در دوران بارداری به عنوان یک فاکتور محیطی مثبت در جهت پیشگیری از بیماری­های مزمن در فرزندان مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش تمرین تناوبی شدید مادری قبل و حین بارداری بر بیان ژن­های قلبی  Sirt6 و IGF2 به عنوان فاکتورهای سلامت قلبی توله­های ماده بالغ بود.
روش کار: 24 سر موش صحرایی در سه گروه مادری کنترل، تمرین قبل از بارداری و تمرین قبل و حین بارداری تقسیم شدند. تمرین قبل از بارداری 6 هفته و حین بارداری 3 هفته با 95-80 درصد سرعت بیشینه به همراه دو دقیقه استراحت انجام شد. پس از زایمان، توله­ها متناسب با گروه تمرینی مادر خود گروه­بندی و تا رسیدن به سن بلوغ نگهداری شدند. میزان بیان ژن­های Sirt6 و IGF-2 در بافت قلب به روش RT-PCR اندازه­گیری شد.
یافته ­ها: تمرین تناوبی شدید مادری منجر به تفاوت معناداری از نظر تعداد توله­ها (16/0=P) و تعداد توله­های نر و ماده (10/0=P) بین گروه­های مختلف مادری نشد. در همین راستا بین وزن تولد (246/0= P) فرزندان گروه­های مختلف تمرینی تفاوت معنی دار مشاهده نشد. تمرین مادری قبل و حین بارداری بطور معناداری باعث افزایش بیان ژن Sirt6 (0001/0 =P) در توله­های ماده شد.
نتیجه­ گیری: یافته­های فوق پیشنهاد می­دهند که تاثیر مثبت تمرین تناوبی مادری می­تواند از توله­های بالغ در برابر بیماری­های مزمن محافظت ­کند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش