جلد 28، شماره 3 - ( 3-1400 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 219-210 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: ۱۲۱۹۸۴

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jaafari S, Kord Tamini B, Kahrazei F. The Effectiveness of Schema Therapy Approach on Reducing Depression and Rumination in Women with Cancer. RJMS 2021; 28 (3) :210-219
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6816-fa.html
جعفری سالم، کرد تمینی بهمن، کهرازئی فرهاد. اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش افسردگی و نشخوار ذهنی زنان مبتلا به سرطان. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (3) :210-219

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6816-fa.html


دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران ، bahmanpsy@gmail.com
چکیده:   (2384 مشاهده)
زمینه و هدف: یک از مباحث مطرح در روانشناسی نحوه واکنش افراد به بیماری­های جسمانی است که می­تواند آسیب­های همه جانبه­ای برای فرد داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش افسردگی و نشخوار ذهنی زنان مبتلا به سرطان در شهر شیراز صورت گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون 2 گروهی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه زنان مراجعه‌کننده به بنیاد سرطانی‌های امید بیمارستان نمازی و شهید فقیهی شهرستان شیراز  بود که به صورت نمونه‌گیری در دسترس 50 نفر  در محدوده سنی ۱۸ تا ۶۰ سال در 2 گروه ۲۵ نفره گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. در ابتدا در هر 2 گروه پرسشنامه افسردگی بک و نشخوار ذهنی نولن هوکسما و مارلو اجرا شد. سپس گروه آزمایش طی ۱۲جلسه 90 دقیقه­ای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد را دریافت کردند و گروه کنترل درمانی دریافت نکردند. به منظور بررسی اثر متغیر مستقل بر وابسته از تحلیل کواریانش استفاده شد.
یافته‌­ها: نتایج نشان داد که ترکیب خطی متغیرهای وابسته به صورت معناداری در گروه­­های آزمایش و کنترل متفاوت است (001/0= p؛ 105/6 = F). بر اساس نتایج اجرای متغیر مستقل باعث شد تا هر دو متغیر افسردگی (001/0 p) و نشخوار ذهنی (001/0 p؛) کاهش یابند.
نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج نشان می‌دهد رویکرد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش علائم افسردگی و نشخوار ذهنی افراد مبتلا به سرطان مؤثر است، لذا بکارگیری درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می­تواند در بهبود علائم افسردگی و روانی در بیماران مبتلا به سرطان مفید واقع شود.
  
 
متن کامل [PDF 720 kb]   (693 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb