Research code: ۹۷۰۲۳۰۷۷۱
Ethics code: IR.IAU.RASHT.REC.1399.064
Clinical trials code: کارآزمایی نیست
Eynaki S, Sadeghi A. Comparison of the Perception of Rejection and Depressive Syndrome Resident in the Elderly Living in the Nursing Home and Resident at Home. RJMS 2023; 30 (5) :41-50
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6814-fa.html
دانشیار روانشناسی تربیتی، گروه مشاوره، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران ، asadeghi1394@gmail.com
چکیده: (612 مشاهده)
زمینه و هدف: مراقبت از سالمندان در سرای سالمندان و مقیم در خانه میتواند نقش موثری بر وضعیت روانشناختی و کیفیت زندگی آنها داشته باشد. با توجه به اهمیت این موضوع مطالعه حاضر با هدف مقایسه ادراک طردشدگی و نشانگان افسردگی در سالمندان مقیم سراهای سالمندان و سالمندان مقیم در خانه انجام شد.
روشکار: پژوهش حاضر به روش علی- مقایسهای انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل دو گروه از سالمندان شهر رشت در سال 1399 میباشند که در سراهای سالمندان این شهر مقیم بودند و یا نزد خانواده زندگی میکردند. از هر گروه 120 نفر از سالمندان بهشیوه هدفمند مشارکت داشتند و به مقیاس ادراک طردشدگی (Perceived Rejection Scale: PRS) و مقیاس افسردگی سالمندان 15 سوالی (Geriatric Depression Scale: GDS-15) پاسخ دادند. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS-24 و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره انجام شد.
یافتهها: نتایج آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که ادراک طرد شدگی (001/0=P، 524/14=F) و نشانگان افسردگی (001/0=P، 280/17=F) در سالمندان مقیم سراهای سالمندان به طور معنادار بیشتر از سالمندان گروه گرواه بود (001/0>P).
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه گویای این است که ادراک طردشدگی و نشانگان افسردگی در سالمندان مقیم سراهای سالمندان بیشتر از سالمندان مقیم در خانه است؛ بنابراین اجرای مداخلات روانشناختی مناسب جهت بهبود وضعیت روانشناختی سالمندان مقیم سراهای سالمندان پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
توانبخشی روانی