جلد 28، شماره 10 - ( 10-1400 )                   جلد 28 شماره 10 صفحات 24-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UT.PSYEDU.REC.1399.044
Clinical trials code: IRCT20210202050218N1

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kahrizi S, Afrooz G, Hassanzadeh S, Sherkat R, Ghasemi R. Developing a Logo Therapy Based Program for Individual with Common Variable Immunodeficiency(CVID): Efficacy on Quality of Life, and Resilience. RJMS 2021; 28 (10) :12-24
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6796-fa.html
کهریزی شقایق، افروز غلامعلی، حسن زاده سعید، شرکت رویا، قاسمی رامین. تدوین برنامه و بررسی اثربخشی معنا درمانی بر تاب‌آوری و کیفیت زندگی مبتلایان به نقص ایمنی شایع متغیر. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (10) :12-24

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6796-fa.html


دانشجوی دکتری روانشناسی، دانشگاه تهران، پردیس بین المللی کیش، کیش، ایران ، kahrizi_1364@yahoo.com
چکیده:   (1619 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری نقص ایمنی متغیر شایع CVID یک بیماری نقص ایمنی اولیه است که درمان قطعی ندارد و فقط با تزریق فاکتور خونی IVIG کنترل می­شود. این بیماران به خاطر مشکلات جسمانی متعدد تحت تأثیر استرس‌های شدیدی قرار دارند و به طبع آن کیفیت زندگی و تاب­آوری روانی در آن­ها کاهش می‌یابد. هدف بررسی تاثیر معنادرمانی بر میزان تاب آوری روانی و کیفیت زندگی در این بیماران می‌باشد.
روش کار: در این پژوهش نیمه آزمایشی نمونه در دسترس شامل 32 نفر از بیماران  CVID مراجعه کننده به «مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان» بودند که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرارگرفتند .روان­درمانی مبتنی بر معنا درمانی به صورت 10 جلسه گروهی تدوین شد و به صورت آنلاین بر روی گروه آزمایش اجرا شد .پرسشنامه تاب­آوری کانر و دیویسون (2003) و پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران نقص ایمنی متغیر شایع (2016) در مرحله پیش- آزمون و پس-آزمون و پیگیری یک ماهۀ درمان به کار گرفته شد. داده‌ها با روش آماری تحلیل واریانس اندازه‌های مکرر تجزیه و تحلیل شدند.                                              
یافته­‌ها: یافته­ها نشان دادند؛ نمرات کیفیت زندگی و تاب­آوری در مرحله پس- آزمون با افزایش معنادار همراه بود و در مرحله پیگیری درمان نیز از ثبات نسبی ت برخوردار بود (05/0>p).
نتیجه‌گیری: از یافته­های این پژوهش نتیجه گرفته می­شود که معنادرمانی در افزایش تاب­آوری در کیفیت زندگی بیمارانCVID  اثربخش بوده است. بنابراین؛ می­توان در کنار مداخلات پزشکی با بهره­گیری از این نوع درمان، شرایط روانی این بیماران و کیفیت زندگی آنان رابهبود بخشید.

 
متن کامل [PDF 788 kb]   (306 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb