جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1
Ethics code: IR.IUMS.FMD.REC.1399.100
Clinical trials code: 1


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hemmati B, Nakhaei S, Hoseini shamsabadi R. Evaluation of Prevalevce and Relative Risk Factors for Non-alcoholic Fatty Liver in Children Referred to Ultrasound Ward of Ali Asghar Hospital in Tehran 2019 to 2020. RJMS 2024; 31 (1) :1-9
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6792-fa.html
همتی بهاره، نخعی شهربانو، حسینی شمس آبادی رزیتا. بررسی شیوع کبد چرب و ریسک فاکتورهای محتمل در کودکان مراجعه کننده به بخش سونوگرافی بیمارستان حضرت علی اصغر تهران در سال 1398. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-9

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6792-fa.html


رزیدنت کودکان، گروه کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، Baharline@yahoo.com
چکیده:   (1133 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری کبد چرب غیرالکلی نوعی بیماری کبد چرب است که در آن ذخیره چربی در کبد بنا به علت‌ های غیر الکلی افزایش پیدا می‌کند و با شماری از ریسک ‌فاکتورهای متابولیکی ارتباط دارد. این ریسک فاکتورها شامل مقاومت به انسولین، دیس‌لیپیدمی و اضافه وزن (بیشترین ارتباط) می‌باشند و در جمعیت اطفال یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن کبد محسوب می‌شود. این مطالعه جهت تعیین شیوع بیماری کبد چرب و ریسک فاکتورهای محتمل در کودکان مراجعه کننده به بیمارستان حضرت علی اصغر تهران انجام شده است.
روش کار: تمامی کودکان مبتلا به کبد چرب غیرالکلی که در سال 1398 به بیمارستان کودکان حضرت علی اصغر مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌‌های سونوگرافی بیمار، گرید کبدچرب و میزان درگیری، اطلاعات موجود در آزمایش‌ها و پرونده‌ی این افراد برای بررسی ریسک فاکتور‌ها جمع آوری شد. سپس اطلاعات را در نرم افزار SPSS V.22 وارد کرده و با آنالیز آماری درصد فراوانی و ریسک فاکتور های کبد چرب غیر الکلی در این گروه کودکان را بررسی و مقایسه کردیم.
یافته‌ها: در این مطالعه تعداد 5052 کودک شرکت کردند 74 کودک مبتلا به کبد چرب بودند. توزیع سنی افراد زیر ده سال  و بالای ده سال تقریبا برابر است. میزان کبد چرب در پسران بیشتر از دختران بود. میزان میانگین BMI در کودکان کبد چرب 6/28 محاسبه گردید. میزان شیوع کبد چرب در کودکان که دارای شاخص توده بدنی بالای 30 بودند بیشترین میزان را داشت.میانگین AST با افزایش گرید کبد چرب افزایش می یابد.میزان FBS در گرید 1 کبد چرب بیشترین مقدار را دارد. با افزایش گرید کبد چرب میانگین ALT افزایش می یابد.
نتیجه‌گیری: در این مطالعه نشان داده شد که میزان شیوع کبد چرب با افزایش توده بدنی افزایش پیدا کرد. همچنین شیوع آن با بیماری‌های متابولیک در ارتباط است، از این رو مـی‌تـوان پیش بینی کرد که بیماری‌های قلبی عروقی نیز افازیش می‌یابد. بنـابراین اصلاح شیوه‌ی زندگی و کنترل چـاقی کودکان باید از اولویـت‌هـای بهداشـتی باشــد و برنامه‌هایی در این راستا و در جهت ترغیب کودکان و نوجوانان به داشتن وزن طبیعی ارائه شود.
 

واژه‌های کلیدی: کبدچرب، سونوگرافی، کودکان، چاقی
متن کامل [PDF 473 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماری‌های اطفال

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb