Research code: 172469
Ethics code: IR.IAU.SHK.REC.1399.056
Clinical trials code: 1
Mirzaie A, Sharifi T, Ghazanfari A, Cherami M. The Efficacy of Group Therapy of Emotion Regulation and Reality Therapy on Borderline Personality Disorder. RJMS 2022; 29 (8) :287-296
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6767-fa.html
گروه روانشناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، t.sharifi@iaush.ac.ir
چکیده: (1325 مشاهده)
زمینه و هدف: طبق تحقیقات، درمان تنظیم هیجان و واقعیت درمانی بر بسیاری از اختلالات روانی موثرند. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین تاثیر درمان گروهی تنظیم هیجان و واقعیت درمانی بر علایم اختلال شخصیت مرزی بود.
روش کار: برای انجام تحقیق نیمه تجربی و کاربردی حاضر از بین زنان دارای اختلال شخصیت مرزی مراجغه کننده به کلینیک روانشناسی توحید اصفهان (100 نفر) 27 نفر به صورت داوطلب بعنوان نمونه انتخاب و بطور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند و پرسشنامههای شخصیت مرزی لیشنرنیگ و شخصیت مرزی جکسون و کلاریج را تکمیل کردند. سپس گروههای تجربی 8 جلسه و هفتهای 2 جلسه در برنامههای خود شرکت کردند. نهایتا از آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر و تعقیقبی بونفرونی برای تحلیل دادهها استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که نمرات اختلال شخصیت مرزی در هر دو گروه آزمایشی و در مرحلۀ پس آزمون، نسبتا یکسان و کمتر از گروه گواه بود. همچنین آشفتگی هویت و ناامیدی در هر دو گروه معنادار است ولی درمان مبتنی بر تنظیم هیجان اثر بخشی بیشتری دارد. همچنین هر دو گروه آزمایش بر ترس از صمیمیت و تکانشگری تاثیر دارند اما واقعیت درمانی تاثیر بیشتری دارد. اما ترس از صمیمیت تنها در گروه درمان مبتنی بر واقعیت تفاوت معناداری داشت. نهایتا علائم تجزیهای بیماری شخصیت مرزی در هیچ یک از درمانها و در مراحل مختلف نسبت به گروه گواه تفاوت معناداری نداشت.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج استفاده از درمان گروهی تنظیم هیجان و واقعیت درمانی جهت بهبود وضعیت زنان دارای اختلال شخصیت مرزی توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی