جلد 9، شماره 31 - ( 12-1381 )                   جلد 9 شماره 31 صفحات 520-515 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haji Kazemi E, Nikpoor S, haghani H. STUDY OF REASONS FOR DISCONTINUATION OF DMPA IN REFFERRED WOMENS TO IRAN UNIVERSITY MEDICAL AND HEALTH CENTERS. RJMS 2003; 9 (31) :515-520
حاجی‌کاظمی افتخارالسادات، نیک‌‌پور صغری، حقانی حمید. فراوانی علل قطع آمپول دپومدروکسی پروژسترون استات در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران . مجله علوم پزشکی رازی. 1381; 9 (31) :515-520

آمپولهای DMPA دارای مزایایی نظیر سهولت استفاده، اثر بخشی بالا، افزایش سطح هموگلوبین و عدم افزایش خطر ترمبولیسم نسبت به قرصهای ترکیبی می‌باشند. اما علیرغم مزایای ذکر شده تعداد زیادی از زنان پس از 1 یا 2 نوبت تزریق درخواست قطع آمپول را می‌کنند که این امر نیاز به بررسی و تحقیق دارد تا دلایل قطع آمپول مشخص شده و عوارض احتمالی ناشی از این روش پیشگیری، مورد توجه قرار گیرد. این پژوهش با هدف تعیین دلایل قطع آمپول، روی 900 زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. اطلاعات در مدت 10 ماه توسط پرسشنامه و از طریق مصاحبه با زنانی که آمپول را قطع کرده بودند، جمع‌آوری گردید. نتایج حاکی از آن بود که حدود 61 از نمونه‌ها پس از 1 تا 2 نوبت تزریق آمپول، اقدام به قطع آن کرده بودند و 40 نمونه‌ها پس از قطع آمپول تأخیر در وقوع قاعدگی داشتند. عمده‌ترین دلایل قطع آمپول شامل اختلال در قاعدگی (6/53) آمنوره (6/50) سردرد (5/33) و کاهش میل جنسی (3/20) و غیره بوده است. با توجه به آمار بالای زنانی که آمپول را قطع می‌کنند. لازم است تا کارکنان واحدهای تنظیم خانواده درهنگام مشاوره و توصیه آمپول بررسی همه جانبه و دقیقی از متقاضیان به عمل آورده و در صورت انتخاب آمپول به عنوان روش پیشگیری، آنها را بطور مرتب پیگیری کرده و معاینات دوره‌ای را بطور منظم و ادواری برای آنها انجام دهند تا در صورت بروز مشکل بتوانند به موقع برای رفع آن اقدام نمایند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری و بهداشت جامعه