جلد 28، شماره 11 - ( 11-1400 )                   جلد 28 شماره 11 صفحات 55-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 0

Peymani Zad H, Naderzadeh Gavareshi M, FahimDavin H, Kashtidar M. Analysis of the Psychological Effects of the Strategic Document for the Development of Sports of the Social Security Organization. RJMS 2022; 28 (11) :48-55
پیمانی زاد حسین، نادرزاده گوارشگی مژگان، فهیم دوین حسن، کشتی دار محمد. تحلیل آثار روانشناختی سند راهبردی توسعه ورزش سازمان تامین اجتماعی. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (11) :48-55

دانشیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران ، a_peymanizad@yahoo.com
زمینه و هدف: توجه به آثار روان‌شناختی رفتارها و تصمیم­های فردی و گروهی به عنوان یک نگرانی باید همواره مورد توجه قرار گیرد. هدف از انجام تحقیق حاضر تحلیل آثار روان‌شناختی سند راهبردی توسعه ورزش سازمان تأمین اجتماعی بود.
روش کار: برای انجام تحقیق پیمایشی حاضر از بین کارکنان سازمان تأمین اجتماعی کشور به روش نمونه­گیری خوشه‌ای، ابتدا واحدهای سازمان تأمین اجتماعی کشور در مرکز هر استان به تعداد 31 واحد استخراج به طور تصادفی ساده از نواحی شمالی، شرقی، غریی، جنوبی و مرکزی 6 خوشه انتخاب شدند. واحدهای سازمان تأمین اجتماعی مشهد، رشت، زاهدان، تهران، سنندج و اصفهان مجموعه خوشه‌های انتخابی بودند. سپس در طول مدت 2 ماه پرسشنامه محقق ساخته دارای 28 سوال که بر اساس طیف 5 درجه­ای لیکرت نمره­گذاری شده بود به صورت الکترونیکی توزیع شد که در نهایت 59 پرسشنامه سالم برگشت داده شد. نهایتاً به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها  از روش آماری تی تک نمونه‌ای استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد تمام متغیرهای روان‌شناختی به واسطه سند راهبردی توسعه ورزش سازمان تأمین اجتماعی تأثیر معناداری خواهند داشت. به عبارتی مطابق با نظر نمونه­های تحقیق می‌توان انتظار داشت که سند راهبردی توسعه ورزش سازمان تأمین اجتماعی دارای آثار روان‌شناختی شامل انگیزش ورزشی، جهت‌گیری ورزشی، فرهنگ مشارکت ورزشی، کمال‌گرایی، سازگاری اجتماعی، هویت ورزشی و رفتار شهروندی باشد.
نتیجه­‌گیری: نتایج نشان‌دهنده تأثیر متغیرهای روان‌شناختی در تحلیل سند راهبردی توسعه ورزش می­باشد بنابراین توجه به این متغیرها توصیه می­شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روان‌پزشکی