جلد 28، شماره 4 - ( 4-1400 )                   جلد 28 شماره 4 صفحات 114-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: ندارد
Ethics code: مقاله مروری است
Clinical trials code: مقاله مروری است

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi Fakhr S M H, Keavanloo F. The relationship between religiosity and students' mental health: A systematic review and meta-analysis. RJMS 2021; 28 (4) :105-114
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6656-fa.html
موسوی فخر سید محمد حسن، کیوانلو فهیمه. نقش دینداری در سلامت روان دانشجویان : مطالعه مروری نظام‌مند و فراتحلیل. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (4) :105-114

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6656-fa.html


دانشگاه ولایت، ایرانشهر، ایران ، suojan1359@gmail.com
چکیده:   (2496 مشاهده)
زمینه و هدف: انسان امروزی، علی رغم برخورداری از مزایای تکنولوژی، درگیر مشکلات مختلف و اضطراب‌های ناشی از آن بوده که سلامت روان و آرامش انسان را بیشتر تهدید می‌کند و علاوه بر مشکلات روحی، روی جسم انسان نیز تأثیرات زیادی دارد و باعث کاهش ایمنی بدن و به تأخیر افتادن روند بهبودی بیمار می‌شود. هدف از  انجام این تحقیق مرو نظام‌مند و فراتحلیل نقش دینداری بر سلامت روان دانشجویان بود.
روش  کار: این تحقیق از نوع مروری نظام‌مند و فراتحلیل است. جستجوی مقالات به زبان فارسی در پایگاه‌های ایران­داک، جهاد دانشگاهی، نورمگز، سولیکا، علم نت، بدون محدودیت زمانی تا آذرماه سال 1399 با کلیدواژه‌های مرتبط با"دینداری"،  "دین"، "سلامت روان"، "بهداشت روان" انجام شد. فقط تحقیقاتی که به بررسی ارتباط سنجی بین دینداری و سلامت روان دانشجویان پراخته بودند، دراین پژوهش وارد شدند.
یافته‌ها: بر اساس معیارهای ورود و خروج در نهایت 16مقاله از 203 مطالعه مورد بررسی جامع قرار گرفت. نتایج فراتحلیل و نمودار انباشت نشان داده‌شده است که ارتباط معناداری بین دینداری و سلامت روان در این مطالعات وجود دارد (067/0 تا 003/0  CI: 95% ، 035/0 EF=).
نتیجه‌گیری: دینداری یکی از سازه‌های روانشناختی مهم و مرتبط با سلامت روان است؛ و استفاده از آن در برنامه‌ریزی‌های سلامتی و بهداشتی برای مسئولین کمک کننده خواهد بود. به این معنی که تقویت ابعاد مختلف دینداری در دانشجویان منجر به ارتقای سلامت  می­شود.  البته این برنامه‌ریزی‌ها با استفاده از نتایج حاصل از این پژوهش و توجه به ارتباط بین مؤلفه‌های متفاوت دینداری و سلامت روان، می‌تواند اثربخشی بیشتری داشته باشند.
متن کامل [PDF 947 kb]   (528 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb