Research code: ندارد
Ethics code: مقاله مروری است
Clinical trials code: مقاله مروری است
دانشگاه ولایت، ایرانشهر، ایران ، suojan1359@gmail.com
چکیده: (2496 مشاهده)
زمینه و هدف: انسان امروزی، علی رغم برخورداری از مزایای تکنولوژی، درگیر مشکلات مختلف و اضطرابهای ناشی از آن بوده که سلامت روان و آرامش انسان را بیشتر تهدید میکند و علاوه بر مشکلات روحی، روی جسم انسان نیز تأثیرات زیادی دارد و باعث کاهش ایمنی بدن و به تأخیر افتادن روند بهبودی بیمار میشود. هدف از انجام این تحقیق مرو نظاممند و فراتحلیل نقش دینداری بر سلامت روان دانشجویان بود.
روش کار: این تحقیق از نوع مروری نظاممند و فراتحلیل است. جستجوی مقالات به زبان فارسی در پایگاههای ایرانداک، جهاد دانشگاهی، نورمگز، سولیکا، علم نت، بدون محدودیت زمانی تا آذرماه سال 1399 با کلیدواژههای مرتبط با"دینداری"، "دین"، "سلامت روان"، "بهداشت روان" انجام شد. فقط تحقیقاتی که به بررسی ارتباط سنجی بین دینداری و سلامت روان دانشجویان پراخته بودند، دراین پژوهش وارد شدند.
یافتهها: بر اساس معیارهای ورود و خروج در نهایت 16مقاله از 203 مطالعه مورد بررسی جامع قرار گرفت. نتایج فراتحلیل و نمودار انباشت نشان دادهشده است که ارتباط معناداری بین دینداری و سلامت روان در این مطالعات وجود دارد (067/0 تا 003/0 CI: 95% ، 035/0 EF=).
نتیجهگیری: دینداری یکی از سازههای روانشناختی مهم و مرتبط با سلامت روان است؛ و استفاده از آن در برنامهریزیهای سلامتی و بهداشتی برای مسئولین کمک کننده خواهد بود. به این معنی که تقویت ابعاد مختلف دینداری در دانشجویان منجر به ارتقای سلامت میشود. البته این برنامهریزیها با استفاده از نتایج حاصل از این پژوهش و توجه به ارتباط بین مؤلفههای متفاوت دینداری و سلامت روان، میتواند اثربخشی بیشتری داشته باشند.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی