Research code: 961256-133-18-84-2
Ethics code: طبق دستورالعمل اخلاقی موسسه واکسن و سر سازی رازی
Clinical trials code: 961256-133-18-84-2
Hosseini R, Namavari M, Ghalegolab N, Shirazinejad A, Alipour S. The Effects of zataria multiflora on Angiogenesis of Chorioallantoic Membrane of Chick Embryo. RJMS 2022; 28 (12) :206-217
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6646-fa.html
حسینی راضیه، نام آوری مهدی، قلعه گلاب نادر، شیرازی نژاد علی، علیپور ثمین. مطالعه اثر آویشن شیرازی بر آنژیوژنز پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (12) :206-217
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6646-fa.html
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران ، namavari@yahoo.com
چکیده: (1903 مشاهده)
زمینه و هدف: آنژیوژنز یا تولید عروق خونی جدید پدیدهای است که هم در شرایط فیزیولوژیک و هم پاتولوژیک (بیماریهایی ازجمله سرطان) رخ میدهد و نقش کلیدی در رشد تومور، تهاجم و متاستاز سرطان ایفا میکند. بنابراین مهار آنژیوژنز میتواند یک راهکار درمانی مناسب در بیماریهای سرطانی مطرح شود. با وجود مطالعات زیادی که در زمینه اثرات ضد سرطانی آویشن شیرازی در شرایط درون تنی و برون تنی انجام شده است اما تاکنون مطالعهای جهت اثرات ضد رگ زائی آن به عنوان هدفی در مهار سرطان در مدل تخممرغ جنین دار انجام نشده است.
روش کار: در این مطالعه اثر عصاره آبی آویشن شیرازی با دوز µg/ml250 و عصاره هیدروالکلی آنکه حاوی ماده مؤثره تایمول و کارواکرول میباشد با دوز µl/ml001/0 جهت بررسی پرده کوریوآلانتوئیک تخممرغهای جنین دار استفاده شده است.
یافتهها: نتایج بهدستآمده از مطالعه حاضر نشـــان میدهـــد عصاره آبی و هیدروالکلی آویشن شیرازی میتواند به طور معنــــیداری میزان رگ زایی در پرده کوریوآلانتوئیک تخممرغ را تحت تأثیر قرار داده و این روند را کاهش دهد (05/0P=). بهطوریکه تزریق عصاره آویشن شیرازی با دوز µg/ml250 و عصاره هیدروالکلی با دوز µl/ml001/0 باعث کاهش طول (00/0P=) و تعداد انشعابات عروقی بر پرده کوریوآلانتوئیک تخممرغ جنین دار شده است (00/0P=).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج بهدستآمده از تحقیق حاضر عصاره آبی آویشن شیرازی و عصاره هیدروالکلی آنکه حاوی تایمول و کارواکرول میباشد بر روی آنژیوژنز پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه مؤثر بوده و باعث کاهش رشد عروق خونی شده است که احتمالا به دلیل وجود درصد بالای تایمول و کارواکرول در این گیاه میباشد. این کاهش آنژیوژنز همراه با ناهنجاریهای مورفولوژیکی نمیباشد و نیاز به مطالعات بیشتری در ارتباط با مکانیسمهای احتمالی این ترکیبات میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فارماکولوژی