جلد 27، شماره 11 - ( 11-1399 )                   جلد 27 شماره 11 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 137
Ethics code: IR.SBU.REC.1398.012
Clinical trials code: 67

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fayyaz E, Mazaheri Tehrani M A, Panaghi L, Bagherian F. The Lived experience of primary caregivers of childhood cancer in the end of life: A qualitative study. RJMS 2021; 27 (11) :1-14
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6631-fa.html
فیاض الهام، مظاهری تهرانی محمدعلی، پناغی لیلی، باقریان فاطمه. تجربیات زیسته مراقبین سرطان کودکی در فاز انتهایی زندگی: یک مطالعه کیفی. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (11) :1-14

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6631-fa.html


دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، M-mazaheri@sbu.ac.ir
چکیده:   (1796 مشاهده)
زمینه و هدف: مراقبت از کودکان مبتلا به سرطان، مسیری دشوار و منحصر بفرد است که مراقب را در معرض طیفی از تجارب مختلف قرار می­دهد. هدف پژوهش حاضر واکاوی پدیدارشناسانه تجربیات زیسته مراقبین کودکان مبتلا به سرطان در مرحله یا فاز وخامت بود.
روش کار: این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از سنت پدیدارشناسی توصیفی انجام­گردید. از میان تمام مراقبین اصلی کودکان و نوجوانانی که پیش از 18 سالگی تجربه­ی تشخیص شایع­ترین سرطان­های کودکی را داشته­اند و طبق نظر پزشکان معالج در فاز وخیم یا بعبارتی فاز انتهایی زندگی بیماری قرار داشتند با استفاده از روش نمونه­گیری هدفمند و مبتنی بر اصل اشباع هشت نفر برای مشارکت در فرایند پژوهش انتخاب و موردِ مصاحبه قرار­گرفتند. همه مصاحبه­ها ضبط و سپس خط­به­خط دست­نویس­شد و در نهایت با استفاده از روشِ کلایزی (1987) تحلیل گردید.
یافته ­ها: هشت مصاحبه نیمه­ساختاریافته انجام شد و تحلیلِ داده­هایِ حاصل از مصاحبه منجر به شناسایی و طبقه­بندیِ 11 زیر مضمون و دو مضمون اصلی (در محاصره­ی ناخوشایندی­هاُ در مواجهه با رخدادهایی ویژه) در زمینه­ی تجارب زیسته مراقبین کودکان مبتلا به سرطان در فاز وخامت شد.
نتیجه­ گیری: مراقبین در حوزه­ی سرطان کودکیِ  پیشرفته با تجربه های دشوار هیجانی  و موقعیت­هایی منحصربفرد روبرو هستند که می­تواند بر سلامت جسم و روان مراقب و روند مراقبت در پایان زندگی بیمار اثرات منفی قابل توجهی بگذارد. شناخت تجربه­ی زیسته­ی این گروه مهم از مراقبین به تیم‌های تخصصی درمان سرطان کمک خواهدکرد تا آگاهی مکفی جهت راهنمایی و پشتیبانی مراقبین داشته باشند و بطور مشارکت‌کننده­ای برای شفاف‌سازی نیازهای بیماران و ارائه خدمات با کیفیت بالاتر مراقبین را همراهی کنند.
متن کامل [PDF 806 kb]   (564 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb