جلد 28، شماره 6 - ( 6-1400 )                   جلد 28 شماره 6 صفحات 115-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 98-4-70-16573
Ethics code: 16188
Clinical trials code: پژوهش کارآزمایی بالینی نبوده

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hooman N, Honarpisheh P, Hasan O, Rozita H. Role of urinary CD80 biomarker in pediatric nephrotic syndrome. RJMS 2021; 28 (6) :108-115
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6623-fa.html
هومن نکیسا، هنرپیشه پریسا، اتوکش حسن، حسینی رزیتا. نقش بیومارکر ادراری CD80 در سندرم نفروتیک کودکان. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (6) :108-115

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6623-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، hooman.n@iums.ac.ir
چکیده:   (1698 مشاهده)
زمینه و هدف: با وجودی که در بعضی موارد سندرم نفروتیک کودکان و اکثر موارد سندرم نفروتیک بالغین برای رسیدن به یک تشخیص قابل اعتماد و تعیین پروگنوز و انتخاب مناسب‌ترین درمان، بیوپسی کلیه ضروری است اما بدون شک یکی از چالش‌های پیش رو که نفرولوژیست‌ها با آن مواجهند تعیین مارکرهای بیولوژیکی است که با مکانیسم‌های بیماری‌زا یا الگوهای هیستوپاتولوژیک تعریف شده مرتبط هستند و به ما امکان تشخیص غیرتهاجمی علت سندرم نفروتیک و یا تعیین زیرگروه‌های پروگنوستیک در هر نوع و درنتیجه پیش‌بینی پاسخ به درمان و یا عود را می‌دهد. پیشرفت‌های مداوم در درک ما از پاتوژنز سندرم نفروتیک همراه با پیشرفت و استاندارد سازی تکنیک‌های پروتئومیک خون و ادرار، شناسایی تعداد فزاینده مولکول‌هایی را که می‌توانند برای اهداف فوق الذکر مفید باشند تسهیل کرده است. با این حال اطلاعات مربوط به بسیاری از مولکول‌های کاندید شناسایی شده تاکنون، به ویژه آنهایی که از تکنیک‌های پروتئومیک استفاده می‌کنند، هنوز بسیار مقدماتی است و نیازمند مطالعات بیشتری است. در این بررسی، ما به بررسی شواهد بالینی و تجربی به دست آمده در مطالعات مختلف در مورد یکی از مهم‌ترین این مولکول‌ها به نام CD80 پرداخته‌ایم.
روش کار: در این مقاله مروری به بررسی مطالعات مختلف انجام شده در مورد نقش مولکول CD80 در پاتوژنز و پروگنوز سندرم نفروتیک کودکان که از سال ۲۰۰۲ تا سال ۲۰۲۰ انجام شده بود، پرداخته شده است. مقالات در ماشین‌های جستجوی Cochrane، scholar Googleو PubMed و به زبان انگلیسی منتشر شده بود. مقالات مروری و گزارش‌های موردی از مطالعه حذف شدند.
یافته‌ها: CD80 در پاتوژنز سندرم نفروتیک و افزایش نفوذپذیری گلومرول و دیافراگم شکافدار به پروتئین نقش دارد و اکثر مطالعات از نقش آن به عنوان یک فاکتور افزایش نفوذپذیری در سندرم نفروتیک Minimal change حمایت می‌کند که در مرحله فعال بیماری مقدار آن در ادرار و در پدوسیت‌ها افزایش می‌یابد و اندازه‌گیری سطح ادراری آن می‌تواند برای افتراق MCD از سایر انواع سندرم نفروتیک به کار رود. همچنین افزایش سطح CD80 با پاسخ‌دهی به استروئید و پروگنوز بهتر بیماران همراه می‌باشد.
نتیجه‌گیری: مولکول CD80 می‌تواند به عنوان یک مارکر پروگنوستیک غیرتهاجمی و نیز یه عنوان بیومارکری جهت افتراق بیماران MCD از non-MCD در سندرم نفروتیک مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 682 kb]   (416 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: کلیه اطفال

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb