Research code: 137
Ethics code: 137
Clinical trials code: 67
دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران ، azadi209@yahoo.com
چکیده: (2608 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماریِ روانی در یک خانواده میتواند یک"بیماری مخرب و نابودکننده" باشد که خانواده را مختل میکند و فرصت استراحت را از آن میگیرد.
روش کار: روش تحلیل دادهها در این مطالعه کیفی بود. در مطالعۀ کیفی، در طول فرآیند کدگذاری، با بررسی کردن کدگذاری به صورت تکراری به منظور جلوگیری از "رانده شدن به سمت یک حس شخصی از آنچه که کدها معنی میدهد" کدگذاری ادامه مییابد. بعد از کدگذاری مجموعه کامل دادهها، جهت هماهنگی بین رمزگذاری دوباره وارسی میگردند. سپس مشخصات و ابعاد طبقهبندیها بررسی شده، روابط بین طبقهبندیها تعیین، الگوها آشکار و طبقهها در مقابل همه دادهها تست میشوند. در مرحلۀ نهایی از یافتهها و تفسیر آنها گزارش تهیه و ارائه میگردد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد عملکرد خانوادهها به پنج صورت در آنها بروز یافته است که عبارتند از: مسیرهای هماهنگ ساز خانواده با تغییرات، مسیرهای امنیت بخشی، ارتباط سازی، مقاومسازی، باور سازی، مشارکتی خانواده در بحران. یافتههای این پژوهش نشان داد که خانوادههایی که دارای یک عضو مبتلا به اختلال قطبی هستند، دارای توانایی و ویژگی انطباقی میباشند.
نتیجهگیری: این مطالعه نقش خانواده در رویارویی با اختلال دو قطبی نوجوان را گزارش کرد. قصد این مطالعه درک بهتری از نیازهای والدین در فرایند انطباقپذیری، یافتن ضروریترین نیازها و اولویتبندی آنها در برنامههای آموزش خانواده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی