جلد 28، شماره 5 - ( 5-1400 )                   جلد 28 شماره 5 صفحات 156-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 137
Ethics code: 137
Clinical trials code: 67

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi N, Farahbakhsh K, Noorazar G, Motemi A. Coping with Adolescent Bipolar Disorder: A Phenomenological Study of the Family. RJMS 2021; 28 (5) :145-156
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6583-fa.html
مهدوی نفیسه، فرحبخش کیومرث، نورآذر غلامرضا، معتمدی عبدالله. رویارویی با اختلال دو قطبی نوجوان: بررسی پدیدارشناختی خانواده. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (5) :145-156

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6583-fa.html


دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران ، azadi209@yahoo.com
چکیده:   (2608 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماریِ روانی در یک خانواده می‌تواند یک"بیماری مخرب و نابودکننده" باشد که خانواده را مختل می‌کند و فرصت استراحت را از آن می‌گیرد.
روش کار: روش تحلیل داده‌ها در این مطالعه کیفی بود. در مطالعۀ کیفی، در طول فرآیند کدگذاری، با بررسی کردن کدگذاری به صورت تکراری به منظور جلوگیری از "رانده شدن به سمت یک حس شخصی از آنچه که کدها معنی می‌دهد" کدگذاری ادامه می­یابد. بعد از کدگذاری مجموعه کامل داده­ها، جهت هماهنگی بین رمزگذاری دوباره وارسی می‌گردند. سپس مشخصات و ابعاد طبقه­بندی‌ها بررسی شده، روابط بین طبقه­بندی‌ها تعیین، الگوها آشکار و طبقه­ها در مقابل همه داده­ها تست می‌شوند. در مرحلۀ نهایی از یافته‌ها  و تفسیر آن‌ها گزارش تهیه و ارائه می‌گردد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد عملکرد خانواده‌ها به پنج صورت در آن‌ها بروز یافته است که عبارتند از: مسیرهای هماهنگ ساز خانواده با تغییرات، مسیرهای امنیت بخشی، ارتباط سازی، مقاوم‌سازی، باور سازی، مشارکتی خانواده در بحران. یافته‌های این پژوهش نشان داد که خانواده‌هایی که دارای یک عضو مبتلا به اختلال قطبی هستند، دارای توانایی و ویژگی انطباقی می‌باشند.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نقش خانواده در رویارویی با اختلال دو قطبی نوجوان را گزارش کرد. قصد این مطالعه درک بهتری از نیازهای والدین در فرایند انطباق‌پذیری، یافتن ضروری‌ترین نیازها و اولویت‌بندی آن‌ها در برنامه‌های آموزش خانواده است.
متن کامل [PDF 865 kb]   (522 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb