جلد 27 - ویژه نامه روانشناسی                   جلد 27 - ویژه نامه روانشناسی صفحات 85-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: A-10-5531-1
Ethics code: 1234
Clinical trials code: 1234

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

souri P, sajadi hazaveh S H, nikayein Z, haji enzhayi Z. Identifying factors (individual, psychological, organizational) affecting women's career success in sports. RJMS 2020; 27 :74-85
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6541-fa.html
سوری پروانه، سجادی هزاوه سید حمید، نیک آیین زینت، حاجی انزهایی زهرا. شناسایی عوامل(فردی، روانی، سازمانی) موثر بر موفقیت شغلی زنان در ورزش. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 () :74-85

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6541-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، hamidsadjadi@gmail.com
چکیده:   (2297 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه موفقیت شغلی، یکی از دغدغه‌های مهم مدیران سازمان‌های مختلف می‌باشد. با توجه به اینکه زنان نیمی از جامعه انسانی را تشکیل می‌دهند، سازمان‌های ورزشی نیز، به دنبال این هستند از مهارت‌های رهبری، نظرات و تجربه زنان بهره‌مند شوند تا بتوانند نیازهای زنان را برطرف کنند. بنابراین به دلیل اهمیت موضوع، هدف این پژوهش شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت شغلی زنان در ورزش بود.
روش کار: استراتژی پژوهش از نوع ترکیبی می‌باشد. در بخش کیفی، جامعۀ آماری پژوهش شامل، مدیران زن شاغل در وزارت ورزش و جوانان و همچنین ادارات آن بود. نمونه‌گیری به روش هدفمند صورت پذیرفت. ابزار جمع‌آوری داده‌‌ها مصاحبۀ نیمه ‌ساختاریافته بود. محقق پس از انجام 14 مصاحبه به اشباع نظری رسید. در بخش کمی، پرسش‌نامه‌ای طراحی و در اختیار کارشناسان زن شاغل در وزارت ورزش و جوانان و همچنین اداراه ورزش و جوانان استان تهران قرار گرفت. پس از تایید روایی، پایایی پرسش‌نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت.
یافته‌ها: با تجزیه‌ و تحلیل دست‌نوشته‌های حاصل از مصاحبه‌ها، تعداد چهار تم اصلی استخراج شد که شامل موفقیت شغلی (2 تم فرعی)، عوامل فردی (4 تم فرعی)، عوامل سازمانی (3 تم فرعی) و عوامل فراسازمانی (2 تم فرعی) بود. در بخش کمی، موافقت کارکنان با هر یک از تم‌های شناسایی شده مورد تایید قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش، به مسئولان پیشنهاد می‌شود برای موفقیت شغلی زنان در ورزش، به عوامل فردی و عوامل سازمانی و فراسازمانی هم‌زمان توجه شود تا تأثیرگذاری بیشتری صورت گیرد.
 
متن کامل [PDF 771 kb]   (511 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb