جلد 28، شماره 8 - ( 8-1400 )                   جلد 28 شماره 8 صفحات 75-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shamsabadi R, Zoljalali Moghaddam S H, Baghani H R, Mahdavi S R. A review of 3D printing technology and its applications in surgery. RJMS 2021; 28 (8) :64-75
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6433-fa.html
شمس آبادی رضا، ذوالجلالی مقدم سید حمید، باغانی حمیدرضا، مهدوی سید ربیع. مروری برتکنولوژی چاپ سه بعدی و کابربردهای آن در جراحی. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (8) :64-75

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6433-fa.html


دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران ، rshams220@gmail.com
چکیده:   (2076 مشاهده)
زمینه و هدف: رشد چشم­گیر تکنولوژی چاپ سه­بعدی در سال­های اخیر موجب کاربرد این فناوری نوین در بسیاری از زمینه­های پزشکی شده است به­طوریکه مطالعات انجام شده در دهه­های اخیر نشان­دهنده اهمیت ویژه این تکنولوژی در بهبود عملکرد بسیاری از روش­های درمانی می­باشد. از آنجا که جراحی یکی از اصلی­ترین روش­های درمان در حوزه پزشکی محسوب می­شود، ظهور تکنولوژی چاپ­سه بعدی در زمینه جراحی و ایجاد قسمت­های مختلف بدن بیمار، موجب بهبود عملکرد جراح و افزایش سطح دقت و کیفیت جراحی خواهد شد. در واقع از آنجا که جراحی­های پیچیده جهت اطمینان از موفقیت­آمیز بودن روش درمانی به کاررفته نیازمند درک بصری دقیق­تر قبل از عمل بوده، تکنولوژی چاپ سه­بعدی می­تواند به­عنوان یک روش نوید بخش برای تولید مدل­های دقیق­تر، سریع­تر و ارزان­تر در نظر گرفته شود. علاوه براین، امکان تولید محصولات بسیار تخصصی برای طیف گسترده­ای از بیماران توسط فرآیند چاپ سه­بعدی، به عنوان انقلابی در علم و هم­چنین صنعت شناخته شود. بنابراین با توجه به اهمیت بیش از پیش فرآیند چاپ سه­بعدی در جراحی­های پزشکی، هدف از انجام مطالعه مروری حاضر، بررسی وضعیت فعلی فناوری چاپ سه­بعدی و کاربردهای بالینی آن در ایجاد قسمت­های سه­بعدی مختلف بدن بیماران با استفاده از داده­های تصویربرداری پزشکی جهت به­کارگیری در فرآیند­های جراحی می­باشد.
روش کار: برای بررسی کاربردهای تکنولوژی چاپ سه­بعدی در جراحی، با جستجو در مقالات نمایه شده در پایگاه­های داده فارسی و لاتین Scopus ،PubMed ،Science direct ،Scholar ، در نهایت تعداد 34 مطالعه مرور گردیدند.
یافته­ ها: نتایج مطالعات انجام شده نشان­دهنده اهمیت بالقوه تکنولوژی چاپ سه­بعدی در جراحی می­باشد به­­طوریکه میتواند منجر به بهبود نتایج درمانی به­دست آمده شود. هم­چنین از آنجا که وسایل تولید­شده توسط فنآوری چاپ سهبعدی، متناسب با آناتومی هر بیمار میباشد، بکارگیری این وسایل میتواند خطاهای مرتبط به­وجود آمده در حین عمل را کاهش دهد. در این مقاله سعی شده است تا کاربردهایی هم­چون جراحی فک و صورت، ستون فقرات، کبد و ... به طور خلاصه مورد بحث قرار گیرد. شایان ذکر است علاوه بر مزایای بسیار با ارزش این تکنولوژی، می­توان به معایبی هم­چون محدودیت در اندازه چاپ و هزینه­بر بودن فرآیند چاپ اشاره کرد که مطالعات بسیاری سعی در رفع کاستی­های موجود تکنولوژی چاپ سه­بعدی در کاربردهای بالینی دارند.
 
متن کامل [PDF 1963 kb]   (424 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: پزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb