جلد 30، شماره 7 - ( 7-1402 )                   جلد 30 شماره 7 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 98-17
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1398.152

Asadi M, Farzanegi P, Azarbayjani M A. The Effect of Swimming Training, Cell and Laser on the Expression of Genes Involved in Autophagy (LC3 and Beclin-1) in Azoospermia Mice. RJMS 2023; 30 (7) :1-11
اسدی مهدیه، فرزانگی پروین، آذربایجانی محمدعلی. اثر تمرین شنا، سلول و لیزر بر بیان ژن‌های درگیر در اتوفاژی (LC3 و Beclin-1) در موش‌های مدل آزواسپرمی. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (7) :1-11

دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، parvin.farzanegi@gmail.com
زمینه و هدف: ناباروری در مردان 10-20 درصد موارد به­علت آزواسپرمی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین شنا، سلول و لیزر بر بیان ژن­های درگیر در اتوفاژی در موش­های مدل آزواسپرمی بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع تجربی هست که 30 سر رت 6 تا 8 هفته­ای از مرکز پژوهش و تکثیر حیوانات آزمایشگاهی تهران به­صورت تصادفی انتخاب، و سپس مدل آزواسپرمی با داروی بوسولفان با دوز 40 میلی­گرم القاء و پس از گذشت یک­ماه در هر گروه موش­ها به­صورت زیر گروه­بندی شدند: کنترل بیمار، کنترل سالم، کنترل بیمار + لیزر، کنترل بیمار + شنا، گروه کنترل بیمار + سلول و گروه کنترل بیمار + سلول + لیزر + شنا (یک­ماه بعد از ایجاد مدل یک­بار سلول­های بنیادی به­صورت پیوند در ناحیه مجران دفران به میزان یک میلیون سلول برای هر موش پیوندزده شد سپس پس از گذشت یک هفته از پیوند سلول لیزر با طول موج 8/632 نانومتر و توان 10 میلی­وات و انرژی 3 ژول به­صورت سه تکرار در کل دوره مطالعه با فاصله هر هفته یک­بار اعمال شد و پس از بهبود زخم ناحیه پیوند سلولی بر روی شکم، به­صورت روزانه به­مدت 30 دقیقه در روز، 5 روز در هفته شنا انجام دادند که این زمان به­مدت 8 هفته انجام گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که القای مدل آزواسپرمی سبب افزایش معنی­دار بیان ژن­های LC3 (01/0P≤) و Beclin-1 (01/0P≤) بافت بیضه نسبت به گروه کنترل شد که شنا در ترکیب با سلول­ و لیزر سبب کاهش LC3 (05/0P≤) و Beclin-1 (05/0P≤) و مهار اتوفاژی در موش­های مدل آزواسپرمی شد.
نتیجه­ گیری: تمرین شنا در ترکیب با سلول­درمانی و لیزردرمانی با مهار اتوفاژی ممکن است اثر حفاظتی خود را در موش­های مدل آزواسپرمی اعمال نماید و سبب بارور شدن موش­ها شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش